Urmărește dezbaterea live

Obezitate: țara unde polițiștii durdulii sunt obligați să țină dietă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dietă
Dietă

Poliţiştii supraponderali şi obezi din Mexic au fost plasaţi într-un program de dietă şi exerciţii fizice, implementat la nivel naţional.

Obezitate, polițiști. Însă în Mexic, 75% dintre adulţi sunt supraponderali sau chiar obezi, iar peste 1.000 de poliţişti şi poliţiste din capitala mexicană, dintr-un total de 83.000 de angajaţi, au acceptat să participe la acest program creat pentru a le impune o dietă severă, ca să le amelioreze sănătatea şi să-i face să devină mai eficienţi pe teren. Aceştia primesc o primă lunară de 1.000 de pesos (aproximativ 50 de dolari americani) pentru a-i face să facă faţă mai uşor acestei situaţii, cel puţin în primele stadii ale regimului şi ale exerciţiilor fizice, considerate cele mai dificile.

Programul, intitulat "O poliţie sănătoasă", a fost implementat în urmă cu trei luni. "Este un mijloc pentru a face faţă problemei pe care o avem în Mexic în legătură cu obezitatea şi sedentarismul", a explicat - de această dată fără să strige - instructorul Javier Ramirez. În spatele lui, cei mai obosiţi dintre cursanţi profită pentru a-şi lua o pauză discretă, în speranţa că instructorul Ramirez va acorda un interviu mai lung jurnaliştilor de la AFP. "Vrem ca poliţiştii să fie într-o condiţie fizică optimă, ca să-şi facă munca într-o manieră eficientă", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Una dintre cele mai ridicate rate ale obezităţii

Rata obezităţii din Mexic este una dintre cele mai mari din America Latină, alături de cele înregistrate în Chile şi Bahamas, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). Flagelul obezităţii îi afectează şi pe copiii mexicani în procente din ce în ce mai îngrijorătoare. Numărul bolilor asociate obezităţii şi greutăţii în exces est alarmant în această ţară, care are o populaţie de peste 120 de milioane de locuitori.

În 2018, 8,6 milioane de persoane au declarat că au fost diagnosticate cu diabet, iar alte 15 milioane suferă de hipertensiune, potrivit cifrelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică şi Geografie din Mexic. Problema este atât de gravă, încât a determinat în acest an Parlamentul mexican să adopte modificări în etichetarea alimentelor considerate "de exclus", altfel spus bogate în zahăr, sare şi grăsimi saturate.

Urmând exemplul unei abordări implementate în Chile, guvernul mexican va avertiza populaţia în legătură cu alimentele ce conţin aceste substanţe în procente exagerate, în pofida rezistenţei întâmpinate din partea reprezentanţilor industriei alimentare. Mauricio Barrera, un ofiţer de 26 de ani, a remarcat şi el o schimbare pozitivă în tura lui de 12 ore după ce s-a alăturat aceluiaşi program. "Este o nouă etapă. Programul mi-a permis să înţeleg că obezitatea este o boală. Prima lună a fost dificilă din punct de vedere mental şi fizic", a declarat el, mândru că a reuşit să treacă peste acea perioadă. Graciela şi Mauricio sunt daţi acum ca exemple de urmat de către colegii lor, iar autorităţile speră să asiste la o emulaţie în rândul poliţiştilor supraponderali şi obezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel