Oboseală cronică. 5 simptome ale bolii și cum să o tratezi în mod natural

Dacă simți că ești obosit, deși te-ai odihnit bine, este posibil să suferi de sindromul oboselii cronice. 

Sindromul de oboseală cronică (SFC) poate fi dificil de diagnosticat,  deoarece nu a fost identificată nicio cauză specifică.

Care sunt simptomele?

Atunci când oboseala este suficient de severă și te împiedică să îți desfășori activitățile zilnice, atunci poate fi vorba de oboseală cronică.

Alte simptome: insomnia, pierderea memoriei, concentrarea redusă, intoleranța ortostatică. Acesta din urmă se caracterizează printr-o senzație de amețeală sau slăbiciune atunci când te ridici în picioare.

Unele dintre simptomele fizice ale SFC includ:  dureri musculare, dureri de cap frecvente, dureri ale articulațiilor, dureri de gât frecvente, ganglioni limfatici sensibili.

Manifestarea simptomelor de oboseală cronică diferă de la un individ la altul, precum și gravitatea afecțiunii.

Cum se ameliorează sindromul oboselii cronice?

Nu există un tratament specific pentru sindromul oboselii cronice. Cu toate acestea, simptomele bolii pot fi ținute în frâu prin adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, prin reglarea somnului și evitarea surselor de stres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel