OMS va stabili în curând recomandările de utilizare de antivirale orale contra COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Molnupiravir este un tratament oral care previne COVID-19. Foto: MSD / Merck
Molnupiravir este un tratament oral care previne COVID-19. Foto: MSD / Merck

Oficiali din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au precizat vineri că speră să convoace în curând o ședință pentru a stabili recomandări de utilizare a pilulelor antivirale contra COVID-19, adăugând că acestea oferă noi perspective „foarte atractive” pentru tratamentul clinic. Săptămâna trecută, o țară din Europa a autorizat deja Molnupiravir

Marea Britanie a devenit prima țară care a autorizat, la începutul acestei luni, utilizarea unei pastile antivirale pentru tratarea COVID-19. Este vorba de Molnupiravir, care are indicație pentru tratamentul formelor ușoare-moderate de COVID-19 la adulții cu un test de diagnostic pozitiv SARS-CoV-2 și care au cel puțin un factor de risc pentru evoluția către o formă severă a bolii. Cererile de autorizare depuse de MSD pentru Molnupiravir la alte agenții de reglementare, inclusiv către FDA și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), sunt în evaluare.

Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu răspunsul anti-COVID-19 din cadrul OMS, a precizat că o reuniune a grupului pentru redactarea recomnadărilor va lua în considerare pastilele anti-COVID-19 la următoarea ședință, care va avea loc peste trei săptămâni.

Un alt oficial al OMS, Mike Ryan, a spus că descoperirile preliminare referitoare la pilule sunt „foarte, foarte binevenite” adăugând că „un proces minuțios” nu este necesar pentru ca tratamentul să devină disponibil la scară mai largă.

„În mod clar, a dispune de o a doua abordare pentru tratarea celor care se infectează este foarte plăcut și să poți salva vieți în acest fel este de asemenea foarte plăcut”, a spus el.

În cadrul aceleiași informări de presă, principalul jurist al OMS, Steven Solomon, a precizat că discuțiile vizând un tratat internațional pentru îmbunătățirea răspunsului la pandemie au avansat înaintea unei reuniuni importante a acestui organism la finalul acestei luni.

„Avem motive să credem că aceștia (membrii OMS) vor ajunge la o concluzie fructuoasă”, a spus el.

Discuțiile avansează de asemenea asupra unei autorizări pentru utilizare de urgență a vaccinului rusesc anti-COVID-19 Sputnik V, a precizat Mariangela Simao din cadrul OMS, adăugând că sunt necesare verificări suplimentare. „Procesul a fost pus din nou în mișcare, iar asta înseamnă vești foarte bune”, a spus ea.

Săptămâna trecută, Pfizer Inc a anunțat că pilula sa experimentală pentru tratarea COVID-19 a redus cu 89% riscul de spitalizare sau deces în cazul adulților cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel