Oțetul de mere îți poate salva viața prin aceste 8 utilizări zilnice

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Oțetul de mere, beneficii. Foto: Pixabay
Oțetul de mere, beneficii. Foto: Pixabay

Oțetul de mere este un elixir natural renumit care poate fi folosit în moduri și scopuri diferite. Deoarece are multe beneficii pentru sănătate, oțetul de mere este utilizat pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

Ia un creion și hârtie și notează această rețetă.

Vei avea nevoie:

• Un recipient mare din sticlă

• 1 kilogram de mere

• Apă minerală

• 3 linguri de zahăr

• 1 bucată de țesătură

Mod de preparare:

Spală bine merele, curăță-le de coajă și taie-le în bucăți mici. Pune-le într-un recipient de sticlă, apoi adaugă zahărul și toarnă apă până când ingredientele sunt acoperite. Ia cârpa și pune-o pe suprafața recipientului, strânge bine cu o bandă de cauciuc, apoi închide recipientul cu capacul.

Lasă preparatul să stea într-un loc întunecat, la o temperatură cuprinsă între 15 și 26 de grade Celsius, timp de 5 până la 6 săptămâni.

După acest timp, merele sunt fermentate. Scurge amestecul și lasă să stea încă trei zile. Oțetul de mere este gata!

Cele 8 puteri magice ale oțetului de mere

1.  Ameliorează simptomele de răceală

Simți că te paște o răceală? Bea oțet de mere. Câteva linguri de oțet de mere pot ameliora frisoanele într-o clipită. Bacteriile benefice găsite în oțetul de mere întăresc sistemul imunitar. 

Consumul de oțet de mere, atunci când ești răcită, ajută la alcalinizarea organismului. Un mediu alcalin în organism ucide bacteriile și virusurile care provoacă răceli și gripă.

Nutrienții din oțetul de cidru de mere, cum ar fi vitamina E, potasiu, vitamina C și antioxidanți, contribuie, de asemenea, la o funcționare pulmonară mai bună. 

2. Crampe abdominale

Dacă ai diaree cauzată de o infecție bacteriană, oțetul de mere este una dintre cele mai bune soluții naturale.

Oțetul de mere conține pectină și are proprietăți antibacteriene puternice.

Amestecă două linguri de oțet de mere într-o cană cu apă călduță și bea.

3. Probleme digestive

Amestecă o lingură de miere naturală cu o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă călduță. Bea acest amestec cu 30 de minute înainte de fiecare masă și ia-ți rămas bun de la problemele digestive.

4. Durere în gât 

Bacteriile, virușii și chiar alergiile pot provoca dureri în gât. De obicei, o durere în gât se va vindeca singură, dar folosirea unui remediu casnic te poate ajuta să te simți bine mai repede. Proprietățile antibacteriene ale oțetului de mere îl fac o alegere excelentă pentru calmarea gâtului. Natura alcalină a oțetului de mere ucide virușii și bacteriile nedorite din organism.

5. Scade nivelul zahărului din sânge

Unul dintre cele mai studiate beneficii ale oțetului de mere este capacitatea sa de a ajuta la menținerea nivelurilor sănătoase de zahăr din sânge.

Oțetul de mere are, de asemenea, proprietăți care pot crește sensibilitatea la insulină.

Pentru diabeticii de tip 2 și cei cu rezistență la insulină, consumul de oțet poate îmbunătăți dramatic sensibilitatea la insulină cu până la 34%.

6. Albește dinții

În doze mici, oțetul de mere este minunat pentru albirea dinților.

Acidul acetic prezent în oțetul de mere oferă un efect de albire dinților.

7. Cârcei

Bogat în potasiu, ajută la lupta eficientă împotriva apariției cârceilor.

Amestecă o linguriță de miere și o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă călduță. Bea acest amestec înainte de a merge la culcare.

8. Eczeme și pete

Numeroase studii științifice au dovedit că oțetul de mere tratează în mod eficient eczemele, precum și diverse alte probleme ale pielii. Oțetul de mere este bogat în fibre esențiale care ajută la eliminarea toxinelor care cauzează eczeme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel