Pacient cu leucemie și COVID: asimptomatic, dar infecțios cel puțin 70 de zile. Caz din State

Florina Pop |
Data publicării:

Cercetătorii au analizat cazului unei paciente din SUA bolnavă de leucemie și COVID care ar fi fost putut transmite virusul infecției timp de cel puțin 70 de zile.

Deși majoritatea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 par să transmită activ virusul în jur de 8 zile, cercetătorii au scris despre cazul unei paciente cu leucemie și cu un număr scăzut de anticorpi care a fost infectată cu coronavirus timp de cel puțin 105 zile și infecțioasă timp de cel puțin 70 de zile, rămânând asimptomatică tot timpul.

Bolnava are 71 de ani, nu a avut simptome de COVID-19. A fost depistată cu infecția când a fost examinată după ce a fost internată la spital pentru anemie severă. Cercetătorii cred că pacientul a rămas infecțios atât de mult timp deoarece sistemul ei imunitar compromis nu i-a permis niciodată să răspundă, iar testele de sânge au arătat că corpul ei nu a reușit niciodată să producă anticorpi. Tratamentul cu plasmă convalescent nu ar fi avut efect, susțin medicii, deoarece bolnava avea o concentrație scăzută de anticorpi.

Și deși sistemul ei imunitar era compromis din pricina leucemiei, ea nu a dezvoltat niciodată COVID-19.

Studiul, AICI.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel