Pacientă de 103 ani infectată cu Covid-19, vindecată

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacientă
Pacientă

O pacientă în vârstă de 103 ani din Iran care a fost infectată cu Covid-19 s-a vindecat în totalitate și a fost externată.

O femeie de 103 din Iran s-a vindecat după ce a contractat noul tip de coronavirus, în condiţiile în care boala este considerată a fi mult mai periculoasă pentru persoanele în vârstă, arată surse citate de agerpres.ro. Pacienta fusese spitalizată în noaptea de marţi spre miercuri și a fost "autorizată să iasă din spital după ce s-a vindecat în totalitate", adaugă sursele citate.

Acesta este al doilea pacient foarte în vârstă care a contractat COVID-19 şi care s-a vindecat în Iran, primul fiind cazul unui bărbat din Kerman, în sud-estul ţării, care a supravieţuit acestei pneumonii virale la vârsta de 91 de ani. Acesta s-ar fi vindecat luni, după ce fusese bolnav timp de trei zile, în pofida faptului că suferea deja de probleme de hipertensiune şi astm.

În afara Chinei, ţara unde au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri la sfârşitul lui 2019, Iranul este una dintre ţările cele mai afectate de epidemia mondială de COVID-19.
Potrivit unui raport al OMS realizat în parteneriat cu autorităţile chineze, rata de mortalitate atinge 21,9% pentru bolnavii de COVID-19 mai în vârstă de 80 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel