Pacienții Covid-19, infectați cu „ciuperca neagră” care invadează creierul. Ce este mucormicoza

DCMedical Team / 11 mai 2021 / 20:48
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

O rară ciupercă neagră care invadează creierul este tot mai întâlnită la pacienții vulnerabili din India, incluzându-i pe cei cu Covid-19.

Conform The Guardian, situația sanitară din India este extrem de fragilă în timpul celui de-al doilea val de infectări cu coronavirus. Ministerul Sănătății al țării a lansat, duminică, un set de instrucțiuni despre modul în care se tratează infecția. În statul Gujarat, cu 62,7 milioane locuitori, au fost aproximativ 300 de cazuri raportate în patru orașe.

Ciuperca, numită mucormicoză, „este foarte serioasă și are o mortalitate ridicată”, a transmis expertul prof. Peter Collignon din comitetul Organizației Mondiale a Sănătății pentru rezistență la antibiotice și boli infecțioase. „Ai nevoie de chirurgie și multe medicamente pentru a prelua controlul odată ce se instalează”.

Ce este mucormicoza?

Boala este provocată de un grup de ciuperci numite mucormicete care trăiesc în mediul înconjurător, inclusiv în sol și pe plante.

Aflați de unde poate fi luată ciuperca, cine sunt cei mai vulnerabili și care sunt simptomele sau tratamentul și prevenția, într-un articol publicat pe DC NEWS.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy