Pacienții cu hepatita C beneficiază de tratamente gratuite, fără interferon

DCMedical Team |
Data publicării:
Hepatita C
Hepatita C

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate precizează că valabilitatea contractelor în baza cărora pacienţii cu hepatită C beneficiază de tratamente fără interferon au fost prelungite.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă prelungirea valabilităţii contractelor în baza cărora pacienţii cu hepatită C beneficiază de tratamente fără interferon, de la data de 31 martie, până la 30 iunie 2021.
"Până la data respectivă, CNAS va face toate demersurile necesare pentru încheierea unor noi contracte cost-volum-rezultat, care vor asigura continuitatea accesului pacienţilor cu hepatită C la tratamentele fără interferon", precizează, joi, CNAS într-un comunicat.

"În cadrul misiunii CNAS de a asigura acces la tratamentele necesare pentru toţi pacienţii, este important să asigurăm continuitatea tratamentelor pentru pacienţii cu hepatită C, o infecţie virală care, netratată, poate cauza complicaţii ce pun viaţa pacienţilor în pericol", a declarat preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe.

Tratamentele fără interferon pentru pacienţii cu hepatită C au fost prescrise şi decontate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate începând cu anul 2015 şi au dat posibilitatea tratării cu succes a unui număr mare de bolnavi cu grade diferite de fibroză şi comorbidităţi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel