PALMED: Programele naționale trebuie extinse, pacienții nu trebuie să aștepte tratamentul

Dana Lascu |
Data publicării:
Operație
Operație

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED atrage atenția asupra necesității extinderii programelor naționale de sănătate în unitățile medicale private, fără ca pacientul să fie nevoit să aștepte nici măcar o zi pentru a primi tratamentul de care are nevoie.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED – salută modificarea legislativă înaintată de Ministerul Sănătății pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților. „Atragem atenția asupra faptului că această schimbare a Legii 95/2006 nu implică sub nicio formă limitarea accesului la servicii medicale. Înțelegem îngrijorarea asociațiilor de pacienți și a personalului medical, situație care ne obligă la o serie de clarificări", se arată într-un punct de vedere transmis DC Medical.

„Modificarea legislativă în discuție permite pacientului să opteze pentru un anumit spital, indiferent de statutul lui – public sau privat - și să dispună de condiții similare – financiare și de confort, indiferent de sistemul ales. Banii trebuie să urmeze pacientul! Este mesajul pe care l-am transmis de-a lungul timpului și care trebuie să se regăsească în orice inițiativă ce are drept scop binele pacientului. Accesul la tratament nu poate fi decât facilitat ca urmare a acestei decizii prin scurtarea și chiar eliminarea timpului de așteptare", notează reprezentanții PALMED.

În acest moment, furnizorii privați sunt incluși parțial în programele naționale, dar într-o formă considerată a fi discriminatorie de reprezentanții Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private.

„Această necesitate a depășirii capacității sistemului public înseamnă întârzierea accesului la tratament. Sănătatea este un drept care nu se rezumă la proporții și bugete. Odată cu modificarea legislativă propusă în noua ordonanță, furnizorii privați și cei publici vor primi sume proporționale cu serviciile medicale prestate. Pacienții rămân în sistem și nu vor pierde accesul la tratament în urma alocării echitabile a finanțării pentru programele naționale de sănătate. Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED consideră că binele pacientului trebuie să fie scopul tuturor factorilor implicați în reglementarea și oferirea de servicii medicale performante, la standarde europene, accesibile în orice moment există o necesitate medicală, nu cu sincope, liste de așteptare ori calitate variabilă", mai arată reprezentanții PALMED.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel