PANCREATINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

PANCREATINUM - prospect. Acţiune: pancreatina este un amestec de amilază, lipază şi protează, folosit ca substitut de secreţie pancreatică.

PANCREATINUM - prospect

Denumire comercială: KREON, MEZYM FORTE, TRIFERMENT, TRIFERMENT FORTE

Forma: comprimate filmate

Indicații: Tulburări digestive însoţite de indigestie cauzate de absenţa sau insuficienta producere, eliberare şi/sau acţiune duodenală a enzimelor pancreatice. Insuficienţă pancreatică exocrină. Aceste situaţii sunt frecvent cauzate de: fibroză chistică; mucoviscidoză; pancreatită cronică; pancreatectomie; gastrectomie totală; rezecţie gastrică parţială (Billroth I/II); obstrucţie ductală neoplazică (de ex., în neoplasmul de pancreas sau de căi biliare comune), sindrom Scwachman-Diamond, tulburări ale sistemului hepatobiliar, boală celiacă, afecţiuni infamatorii instestinale, diabet zaharat, SIDA, consumul unor legume greu digerabile, alimente grase sau cu care stomacul nu este obişnuit şi care provoacă deficienţe în absorbţia substanţelor nutritive şi dispepstie. Eliminarea gazelor din intestin înainte de explorări diagnostic

Contraindicații: Hipersensibilitate. Fazele precoce ale pancreatitei acute, acutizări ale pancreatitei cronice.

Atenție: Sarcină şi alăptare. În cazul pacienţilor cu fibroză chistică, strictura intestinală poate să favorizeze apariţia ocluziei intestinale; este necesară atenţie. Preparatele se înghit întregi pentru că pot produce ulceraţii bucale dacă vin în contact cu mucoasa, prin mestecare.

Reacții adverse: Durere abdominală, diaree, constipaţie, disconfort gastric, greaţă, reacţii cutanate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel