Pandemia de COVID a crescut consumul de alcool. Cine a băut mai mult în starea de urgență

Adisa Codruț |
Data publicării:
Consumul de alcool     FOTO: pexels.com
Consumul de alcool FOTO: pexels.com

Americanii au băut cu aproximativ 14% mai mult alcool anul acesta, pe fondul pandemiei de COVID-19, faţă de 2019, o creştere alarmantă, mai pronunţată în rândul femeilor, au declarat marţi cercetătorii.

Noul studiu, publicat în revista JAMA Network Open, arată o creştere cu 17% a consumului de alcool în rândul femeilor şi cu 19% în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30 şi 59 de ani. Potrivit studiului, consumul unor cantităţi mari de băutură în rândul femeilor - patru sau mai multe băuturi în decurs de două ore - a crescut cu 41% anul acesta.

Studiul a fost realizat în rândul a 1.540 de persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 80 de ani. Creşterea raportată pentru majoritatea participanţilor din grup se traduce prin consumul unei băuturi în plus zilnic în decurs de o lună.

Tendinţa nu ar trebui să reprezinte o surpriză. Un raport al firmei de cercetare de piaţă Nielsen a constatat că vânzările de băuturi alcoolice în SUA au crescut cu 55% în săptămâna care s-a încheiat pe 21 martie, în momentul în care COVID-19 abia începuse să se răspândească în toată ţara.

"Am avut informaţii anecdotice despre oamenii care cumpără şi consumă mai mult alcool, însă acestea sunt unele dintre primele informaţii bazate pe sondaje care arată cât de mult a crescut consumul de alcool în timpul pandemiei", a declarat pentru revista Forbes Michael Pollard, autorul principal al studiului, sociolog în cadrul RAND Corp. din California.

Pollard a avertizat că un consum de băuturi alcoolice pe fondul supărărilor poate duce la o serie de probleme de sănătate.

"În plus faţă de o serie de probleme de sănătate fizică, consumul excesiv de alcool poate duce la agravarea problemelor deja existente de sănătate mintală, precum anxietatea sau depresia, care chiar ele pot creşte în timpul pandemiei de COVID-19", a spus el în studiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel