Pantofii cu GPS, invenția care-i salvează pe pacienții cu demență

Dana Lascu |
Data publicării:
Pantofii pot fi dotați cu dispozitive GPS
Pantofii pot fi dotați cu dispozitive GPS

Japonezii au inventat „încălțămintea cu GPS” pentru a putea urmări pacienții care au forme de demență, în mare parte vârstnici. Dispozitivul le permite rudelor să afle rapid unde sunt bolnavii.

O mare problemă pentru cei care au în grijă persoane cu forme de demență, gen Alzheimer sau Parkinson, e aceea că, având mintea afectată, aceștia se pot rătăci. Unii uită unde stau sau se duc la locuințe pe care le-au avut cu zeci de ani în urmă, alții pur și simplu se pierd pe străzi. 

De-a lungul timpului s-au încercat mai multe soluții. Spre exemplu, brățări cu GPS, dar pacienții și le scoteau de la mâini. Apoi, aplicații pe telefonul mobil, dar bolnavii pot pierde telefoanele. 

O companie din Japonia a venit, acum, cu o soluție inedită în acest sens: un dispozitiv de urmărire GPS încorporat într-o pereche de pantofi confortabili, pe care-i preferă persoana cu demență și care nu se vede și nu se simte. 

Cum arată exact pantofii cu GPS și de ce ai nevoie ca să-i poți localiza, aflați pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel