Pantofii cu GPS, invenția care-i salvează pe pacienții cu demență

Dana Lascu / 28 ian 2020 / 21:42
Pantofii pot fi dotați cu dispozitive GPS
Pantofii pot fi dotați cu dispozitive GPS

Japonezii au inventat „încălțămintea cu GPS” pentru a putea urmări pacienții care au forme de demență, în mare parte vârstnici. Dispozitivul le permite rudelor să afle rapid unde sunt bolnavii.

O mare problemă pentru cei care au în grijă persoane cu forme de demență, gen Alzheimer sau Parkinson, e aceea că, având mintea afectată, aceștia se pot rătăci. Unii uită unde stau sau se duc la locuințe pe care le-au avut cu zeci de ani în urmă, alții pur și simplu se pierd pe străzi. 

De-a lungul timpului s-au încercat mai multe soluții. Spre exemplu, brățări cu GPS, dar pacienții și le scoteau de la mâini. Apoi, aplicații pe telefonul mobil, dar bolnavii pot pierde telefoanele. 

O companie din Japonia a venit, acum, cu o soluție inedită în acest sens: un dispozitiv de urmărire GPS încorporat într-o pereche de pantofi confortabili, pe care-i preferă persoana cu demență și care nu se vede și nu se simte. 

Cum arată exact pantofii cu GPS și de ce ai nevoie ca să-i poți localiza, aflați pe DC News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy