Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Ce beneficii uimitoare are această plantă și cum se prepară siropul.
A început sezonul pădădiilor şi sunt prezente absolut peste tot.
Pe lângă culoarea pe care o oferă tuturor locurilor în care cresc, păpădiile au efecte terapeutice foarte puternice.
Încă din cele mai vechi timpuri, pe meleagurile româneşti, mierea sau siropul de păpădie au fost folosite drept tratement naturist, tradiție care se păstrează char şi în ziua de azi.
Doamna Floarea și nepoata ei, Alexandra, fac sirop de păpădie, iar reţeta nu este complicată. Singura condiție este că rețeta trebuie respectată cu stricteţe.
În plus, secretul este ca păpădia să fie culeasă înainte de prânz. În Mureș, siropul de păpădie este un medicament natural considerat o comoară.
"Sunt mai aromate şi mai concentrate. După-masă, păpădia deja începe să se închidă. Facem un sirop mai concentrat. Trebuie 110 flori de păpădie. Se toarnă un litru de apă, după care se pun la fiert. Îl punem în sticluţe mai mici şi îl lăsăm să se răcească. După care se poate lua dimineaţa câte o linguriţă, ori se dizolvă într-o cană de apă", spune doamna Floarea, pentru Observator News.
"Amestecăm păpădiile şi lăsăm până fierbe. Are un miros foarte plăcut şi deja culoarea s-a făcut galbenă", a completat Alexandra.
Nu doar floarea păpădiei are proprietăţi terapeutice.
Frunzele se pot folosi la salată, iar rădăcina este bună pentru ceai.
"Conţine vitamina A, B, C, D, toate proprietăţile bune şi în special pentru copii.
Hepatită, pentru stomac.
La ficat, la stomac, la inimă, la toate e bună", spun oamenii.
"Un element bun în lupta împotriva arterosclerozei şi în lupta împotriva cancerului. Păpădiile conţin foarte mult potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi este un tonic energizant pentru organism", spune Liviu Todoran, specialist în alimentație publică.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.