Păpădia, planta împotriva hepatitei, cancerului și arterosclerozei: O linguriţă de SIROP într-o cană de apă ZILNIC, MINUNI

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Papadia - Foto: DC Medical
Papadia - Foto: DC Medical

Ce beneficii uimitoare are această plantă și cum se prepară siropul.

A început sezonul pădădiilor şi sunt prezente absolut peste tot.

Pe lângă culoarea pe care o oferă tuturor locurilor în care cresc, păpădiile au efecte terapeutice foarte puternice.

Încă din cele mai vechi timpuri, pe meleagurile româneşti, mierea sau siropul de păpădie au fost folosite drept tratement naturist, tradiție care se păstrează char şi în ziua de azi.

Adrian Marinescu, despre situația din China: ASCUND ceva! Am avut semne de întrebare încă de la început

Sirop de păpădie, rețeta românească

 

Doamna Floarea și nepoata ei, Alexandra, fac sirop de păpădie, iar reţeta nu este complicată. Singura condiție este că rețeta trebuie respectată cu stricteţe.

În plus, secretul este ca păpădia să fie culeasă înainte de prânz. În Mureș, siropul de păpădie este un medicament natural considerat o comoară.

"Sunt mai aromate şi mai concentrate. După-masă, păpădia deja începe să se închidă. Facem un sirop mai concentrat. Trebuie 110 flori de păpădie. Se toarnă un litru de apă, după care se pun la fiert. Îl punem în sticluţe mai mici şi îl lăsăm să se răcească. După care se poate lua dimineaţa câte o linguriţă, ori se dizolvă într-o cană de apă", spune doamna Floarea, pentru Observator News.

"Amestecăm păpădiile şi lăsăm până fierbe. Are un miros foarte plăcut şi deja culoarea s-a făcut galbenă", a completat Alexandra.

Păpădia, planta care ne scapă de diabet şi de bolile digestive

 

Vladimir Putin, "nebun și cu CANCER"? Kasparov, despre ziua SFÂRȘITULUI: Răul NU moare niciodată, se întoarce imediat

Nu doar floarea păpădiei are proprietăţi terapeutice.

Frunzele se pot folosi la salată, iar rădăcina este bună pentru ceai.

"Conţine vitamina A, B, C, D, toate proprietăţile bune şi în special pentru copii.

Hepatită, pentru stomac.

La ficat, la stomac, la inimă, la toate e bună", spun oamenii.

"Un element bun în lupta împotriva arterosclerozei şi în lupta împotriva cancerului. Păpădiile conţin foarte mult potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi este un tonic energizant pentru organism", spune Liviu Todoran, specialist în alimentație publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel