Paralizie facială temporară, o nouă reacție după vaccin. Dr. Virgil Musta dezvăluie cum se manifestă

Paralizie facială temporară, o nouă reacție după vaccin. Dr. Virgil Musta dezvăluie cum se manifestă
Paralizie facială temporară, o nouă reacție după vaccin. Dr. Virgil Musta dezvăluie cum se manifestă

Dr. Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul "Victor Babeş", a făcut precizări despre noile reacții adverse ale vaccinului COVID-19. 

După ce doi medici s-au trezit cu paralizie facială temporară, în urma vaccinării anti-coronavirus, medicul Virgil Musta a explicat ce înseamnă această reacție adversă. 

"Este o amorţeală a unei părţi a feţei, cu o cădere a buzei inferioare, la nivelul respectiv. În popular, se strâmbă gura. Şi este important ca o astfel de reacţie să fie declarată după care, un consult neurologic îi va recomanda terapia pentru revenirea la normal.", a spus Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

O astfel de reacţie nu necesită spitalizare, dar recuperarea totală durează între 4 şi 6 săptămâni. Predispuşi sunt cei care au mai avut astfel de probleme pentru că, spune Musta, anumite virusuri pot provoca asta.

"Dacă ai avut în antecedente şi nu mai ai semne de pareză, poţi să faci vaccinul. Dacă ai făcut-o recent, şi încă mai ai semne de pareză, este recomandabil să nu faci vaccinul, iar dacă ai făcut după prima doză de vaccin, se întrerupe vaccinarea şi se recomandă revaccinarea cu un alt vaccin.", a precizat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel