Urmărește dezbaterea live

Parfumul, nociv pentru păr. Cum îți poți îmbunătăți mirosul podoabei capilare

Monika Baciu |
Data publicării:
parfumul - FOTO: Freepik@zinkevych
parfumul - FOTO: Freepik@zinkevych

Parfumul este nociv atunci când este pulverizat pe păr.

Parfumul distruge firul de păr. Iată de ce nu ar trebui să te dai cu parfum pe par și ce ar trebui să faci, în schimb. Nu toate parfumurile sunt create egal, iar părul tău merită o îngrijire tandră şi iubitoare.

Parfumul, nociv pentru păr

Din punct de vedere tehnic, nu este cel mai rău lucru pe care îl poți face părului tău. Dar, de asemenea, nu este nici cel mai bun. Parfumul are potențialul de a-ți deteriora părul. Luați în considerare ce ingrediente sunt în interiorul parfumului. Cele mai multe parfumuri și spray-uri corporale sunt produse cu alcooli duri, cum ar fi alcoolul etilic, și parfumuri sintetice grele.

Potrivit Food and Drug Administration (FDA), alcoolul etilic poate avea un efect de uscare asupra pielii și părului. Din acest motiv, mulți producători de cosmetice aleg să folosească alți alcooli în formulele lor. Uscăciunea netratată poate provoca daune pe termen lung, cum ar fi ruperea, vârfuri despicate și încrețirea.

Majoritatea parfumurilor conțin 60% până la 70% alcool ca solvent volatil și agent purtător. Cu toate acestea, alcoolul cu lanț scurt conține mai puțini atomi de carbon datorită cărora acționează ca un agent de uscare puternic. Utilizarea prelungită și expunerea la alcool pot face părul aspru, uscat, creț și fragil, ceea ce duce la rupere, arată Healthline.

Vezi și: Paralizia corzilor vocale, legătura cu bolile degenerative. Codruț Sarafoleanu: Am început să facem reeducarea deglutiției cu anumite trucuri

Alternative de parfum pentru păr

Există o mulțime de alternative de parfum de luat în considerare care pot menține integritatea părului, îl pot curăța și pot oferi hidratare.

Spray de păr

Luați în considerare spray-urile destinate exclusiv părului ca fiind cea mai sigură alternativă la parfum. Aceste spray-uri sunt menite să lase un miros revigorant, de durată, fără a se usca sau deteriora în alt mod părul tău.

Șampon uscat

Dacă sunteți în căutarea unui produs care vă va curăța temporar părul și va adăuga miros în același timp, un șampon uscat este calea de urmat. Aceste formule ajută la eliminarea excesului de uleiuri și absorb mirosurile fără a deteriora părul.

Vezi și: Pernele, riscuri pentru sănătate. Cum te pot afecta

Seruri și uleiuri parfumate

Dacă vrei să hrăneşti în profunzime părul uscat, încearcă un ulei sau un ser de păr parfumat. Probabil că va trebui să le aplici doar de la mijlocul firelor de păr

Ingrediente pe care să le cauți

În timp ce veți dori să stați departe de alcoolii etilici și izopropilici, alcoolii grași adaugă hidratare și lubrifiere arborilor de păr. Atunci când alegeți produsele pentru păr căutați ca acestea să aibă în compoziție:

- alcool cetilic

- alcool stearil

- alcool cetearil

Toate acestea sunt derivate din plante. Orice spray de păr, șampoane uscate sau seruri fortificate cu uleiuri naturale pot ajuta la repararea firelor de păr și la prelungirea mirosului.

Vezi și: Ceapa verde, beneficii pentru sănătate. Nouă motive să o consumi

Uleiurile esențiale oferă o alternativă la parfumurile sintetice tradiționale. Doar asigurați-vă că acestea sunt diluate în siguranță într-o formulă pentru a evita sensibilizarea. Pulverizarea parfumului preferat pe păr ar putea ajuta pe termen scurt, dar poate deteriora părul pe termen lung prin uscarea acestuia.

Pentru o remediere rapidă, încercați o formulă făcută pentru păr, cum ar fi un spray de păr, șampon uscat sau ser de păr. În cele din urmă, modul în care îți tratezi părul depinde de tine.

Pulverizați pe o perie de păr. Pentru a adăuga parfum care durează pe tot parcursul zilei, pulverizează-ți peria de păr cu parfumul tău preferat înainte de a peria părul uscat.

Vezi și: Screening-ul mamar, cifre îngrijorătoare. România se află pe ultimul loc în Europa

Cât de des trebuie să îți tunzi părul. Ce se întâmplă dacă nu o faci

Cât de des trebuie să îți tunzi părul și pentru a-l menține sănătos și strălucitor. Ne dorim un păr lung și strălucitor care să reflecte și starea de sănătate, iar uneori amânăm vizita la saloanele de înfrumusețare. Specialiștii în frumusețe ne recomandă să ne tundem periodic vârfurile, în caz contrar riscăm să ne trezim cu un păr degradat, greu de aranjat.

De ce este important să tunzi vârfurile

Lăsarea părului să crească și să crească și să crească poate ajunge să facă mai mult rău decât bine. Când îl tăiați depinde de câteva lucruri. Cei mai mari doi factori implică:

- menținerea părului în stare bună

- menținerea unui anumit stil

Desigur, mulți oameni sunt preocupați de ambele.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel