6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Ceapa verde este benefică pentru sănătate. Poate ține la distanță mai multe boli.
Ceapa verde încă o găsim pe tarabele din piață. De aceea, este momentul să profităm de proprietățile ei medicinale. Ceapa verde, datorită compușilor pe care îi conține, are o serie de beneficii pentru sănătate.
Conținut ridicat de fibre. Aceasta are un conținut ridicat de fibre. O ceașcă de ceapă verde are aproximativ 10% din fibrele de care aveți nevoie pentru întreaga zi. Fibrele vă ajută să vă simțiți plin, mențin nivelul de colesterol în jos, și pot reduce șansele de diabet zaharat, boli de inimă, și alte afecțiuni medicale.
Ajută la combaterea cancerului. Ceapa verde poate bloca celule canceroase să se dezvolte,în special în stomac. Cercetătorii cred că un compus numit alicină, poate împiedica celulele răspândirea celulelor canceroase.
Previne infecțiile. Extractul de ceapă, usturoi au fost mult timp folosit ca medicament. Ele pot ucide bacteriile, ciupercile și virușii. Testele de laborator pe anumite soiuri de ceapă au arătat că, la concentrații suficient de mari, unele pot ucide sau încetini creșterea salmonellei sau A. coli.
Îți protejează corpul. Legumele din familia cepei sunt ambalate cu fitonutrienți, inclusiv substanțe chimice numite antioxidanți care vă apără celulele împotriva deteriorării. Antioxidanții din ceapă, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, vânează radicalii liberi, substanțe care pot duce la cancer, inflamație și boli legate de vârstă. Antioxidanții își pierd puterea în timpul gătitului, așa că proaspeții sunt cei mai buni.
Ceapa verde conține cantități semnificative de vitamina A, care este excelentă pentru sănătatea ochilor noștri. Ajută la menținerea vederii noastre și la prevenirea dezvoltării mai multor probleme oculare, cum ar fi orbirea nocturnă și cataracta. Pur și simplu adăugarea de ceapă verde în dieta noastră de zi cu zi ne poate ajuta să suplinim necesarul de vitamina A.
Ceapa verde s-a dovedit a conține alil propil disulfidă, care, potrivit studiilor are capacitatea de a ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. În plus, ceapa verde are, de asemenea, crom, un mineral urmă care este important în reglarea insulinei în sânge și scăderea nivelului general de colesterol, potrivit DRF.
Ceapa verde poate crește imunitatea, pentru preveni boala și infecția. Componentele sale importante funcționează prin modificarea nivelurilor de celule specifice din sistemul imunitar care lucrează pentru a îndepărta boala și pentru a lupta împotriva invadatorilor străini din organism.
Fiecare portie de ceapă verde este ambalată cu o doză concentrată de vitamina C, o vitamină solubilă în apa care actionează și ca un antioxidant puternic care îmbunătățește funcția imunitară, previne infecția, îmbunătățește sănătatea inimii, reglează nivelul zahărului din sânge și luptă împotriva bolilor virale.
Ceapa verde poate menține sănătatea inimii. Extractul de ceapă verde poate reduce foarte mult mai mulți factori de risc, precum un atac de cord, cum ar fi colesterolul total, trigliceridele și colesterolul rău.
Datorită conținutului de vitamina K, beneficiile cepei verzi includ, de asemenea, întărirea oaselor și prevenirea osteoporozei. Vitamina K promovează sănătatea oaselor prin creșterea cantității de proteine necesare pentru menținerea calciului osos, precum și creșterea densității osoase. De asemenea, ajută la reducerea riscului de fracturi de șold la bărbații și femeile în vârstă, notează David Wolfe.
Ceapa verde este bogată în vitamina K, care acționează împotriva medicamentelor pentru subțierea sângelui. Dacă luați warfarină pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord sau cheagurile de sânge, întrebați medicul dumneavoastră dacă ceapa verde este sigură pentru dvs, arată WEB:MD.
Vezi și: Lucrul simplu pe care îl poți face pentru un somn bun. De ce este important să dormim bine
Ceapa verde poate fi cultivată cu ușurință. Le putem alege pur și simplu pe cele cu frunze crocante și culori strălucitoare. Tăiați vârfurile de sus și clătiți cu apă. Atât părțile verzi, cât și cele albe pot fi consumate sau doar se pot depozita în frigider pentru o prospețime maximă.
Oamenii folosesc adesea ceapa verde ca o garnitură pe salate sau tocane. La gătit le puteți folosi în tocane sau presărate peste ouă.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.