Pașaport pentru vaccinul COVID. Arafat: va crea DISCRIMINĂRI majore. Unde ajungem?

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Șeful DSU Raed Arafat și profesorul Alexandru Rafila au declarat că s eopun ideii introducerii unui pașaport de vaccinare.

Statul grec a avansat ideea introducerii unui pașaport de vaccinare pentru limitarea călătoriilor. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că dacă ideea grecilor ”se pune ca şi condiţie de circulaţie, înseamnă că le spunem unora că nu mai circulă dacă nu se vaccinează. Automat, sunt separate două grupuri de oameni, cei care au certificatul şi circulă unde vor, şi cei care au limitări. Asta clar va crea discriminări majore”.

Acesta a mai precizat:

”15 milioane de vaccinaţi la nivel global e o picătură într-un ocean, e nimic la acest moment. Vom avea o situaţie în care va fi o mică parte, o elită care s-a vaccinat pentru că a avut acces la vaccin. Nu vorbim de un vaccin la care toată lumea are acces, deja Pfizer a anunţat că va avea întârzieri la livrări. La acest moment, astfel de discuţii pot pune o presiune foarte mare pe oameni şi să discrimineze. Gândiţi-vă ce va fi dacă în avion nu veţi putea urca dacă nu sunteţi vaccinat. Dar nu aveţi acces la vaccin încă! Asta va crea o elită care a avut noroc şi o bună parte de populaţie care poate vrea să se vaccineze, dar nu a avut acces încă. 

Mai e şi un risc pentru turism. E posibil să iasă şi certificatele false de vaccinare. Orice lucru de acest gen creează o piaţă. Şi cred că va fi prosperă. Mai bine abordăm altfel situaţia! Sunt convins că se va discuta la nivelul UE orice aspect, trebuie să fim foarte atenţi. Riscăm într-adevăr să stigmatizăm şi să etichetăm oamenii. Unde ajungem? Vom avea autobuze pentru vaccinaţi şi pentru nevaccinaţi? Nu merge treaba asta”.

Ce a declarat profesorul Rafila puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel