Pastila antimahmureală, disponibilă pe piață. Două pilule, înainte de consumul de alcool

Monika Baciu |
Data publicării:
pastila antimahmureala - FOTO: Freepick
pastila antimahmureala - FOTO: Freepick

Pastila antimahmureală este disponibilă. Două pilule trebuie administrate înainte de a consuma alcool.

Pastila antimahmureală este disponibilă în Marea Britanie. Studiile arată că pilula are capacitatea de a descompune 70% din alcool, după doar 60 de minute, arată Science Alert.

Cum se administrează

Compania care produce acest supliment recomandă ca 2 pastile să fie luate cu 1 până la 12 ore înainte de consumul de alcool. Această reducere a cantității de alcool absorbită de organism este reflectată de o reducere a efectelor pe termen scurt ale alcoolului, cum ar fi euforia și reducerea anxietății.

Suplimentul probiotic conține două bacterii prietenoase cu intestinul – Bacillus subtilis și Bacillus coagulans – produse din tărâțe de orez fermentate. Aceste bacterii descompun în mod natural alcoolul în apă și dioxid de carbon.

Pastila se adresează celor care nu vor să aibă mahmureală după ce au băut cu o zi înainte.

Vezi și: Ce înseamnă E-urile din alimente și care sunt cele mai folosite. CINCI aditivi pe care trebuie să-i EVIȚI

Tineri participanți la studiu

24 de tineri adulți sănătoși au luat fiecare zi, timp de 7 zile, fie 2 pastile contra mahmurelii, fie pastile fictive. Apoi li s-a administrat o cantitate mică de alcool (între 50 și 90 ml de băuturi spirtoase), în funcție de greutatea lor. Nivelul lor de alcool din sânge a fost testat în următoarele două ore.

Cercetătorii au constatat că, în primele 60 de minute, cantitatea de alcool din sânge a fost cu 70% mai mică la cei care au primit pilula contra mahmurelii în comparație cu pilula fictivă.

Deși acest studiu a fost bine conceput, inclusiv prin repartizarea aleatorie a persoanelor, mai multe aspecte fac ca rezultatele să fie problematice. În primul rând, cercetătorii au raportat rezultatele doar de la 14 din cele 24 de persoane, deoarece zece dintre ele aveau niveluri mai scăzute de alcool în sânge la început.

În al doilea rând, rezultatele au variat de la o persoană la alta, ceea ce reduce acuratețea studiului. Și în al treilea rând, cercetătorii au testat 7 zile de tratament înainte de un singur pahar de alcool, în timp ce compania producătoare recomandă doar 2 pastile cu 1 până la 12 ore înainte de a bea orice cantitate de alcool.

Pilula contra mahmurelii ar putea ajuta unele persoane. Totuși, în lipsa tuturor răspunsurilor, cel mai bun remediu pentru mahmureală rămâne consumul mai mic de alcool.

Vezi și: Împachetările cu parafină, terapie pentru piele și dureri articulare. Medic: Determină o încălzire uniformă a pielii, producându-se transpirație abundentă

Ce este mahmureala

Mahmureala este modul în care organismul ne amintește că am consumat prea mult alcool. Există însă câteva lucruri care pot ameliora efectele nefaste și care sunt dovedite științific. 

Mahmureala se datorează în principal efectelor de deshidratare ale alcoolului, care pot da dureri de cap. Efectul direct al alcoolului asupra stomacului poate provoca, de asemenea, dureri de stomac și greață.

Dacă în organism intră mai puțin alcool, riscurile de a fi deshidratat sunt mai mici. Dar, deoarece pastilele acționează doar după ce alcoolul a trecut prin stomac spre intestin, ele nu vor opri efectul alcoolului asupra stomacului. Fiziologic, mahmureala presupune un cumul de efecte: diaree, oboseală, cefalee, greață și tremur, sunt simptomele clasice. Uneori, tensiunea arterială sistolică (cea mai mare) crește, inima bate mai repede decât în mod normal, iar glandele sudoripare supraproduc - dovadă că răspunsul de „luptă sau fugi” este accelerat. Unii oameni devin sensibili la lumină sau la sunete. Alții suferă o senzație de rotire (vertij).

Cauzele sunt la fel de variate ca și simptomele. Alcoolul este metabolizat în acetaldehidă, o substanță toxică când este în cantități mari. Cu toate acestea, concentrațiile rareori ajung atât de mari, deci nu aceasta este explicația completă.

Consumul de alcool interferează cu activitatea creierului în timpul somnului, astfel încât mahmureala poate fi o formă de privare de somn. Alcoolul deshidratează, dă peste cap hormonii care ne reglează ceasul biologic și poate declanșa, de asemenea, migrene.

Vezi și: Masca, obligatorie. OMS:Trebuie să adopte măsuri consacrate. Îndemn guvernele să evalueze și să ajusteze cu regularitate planul împotriva COVID-19

Când apare mahmureala

Mahmureala începe după ce alcoolemia începe să scadă. De fapt, potrivit unor experți, cele mai grave simptome apar atunci când nivelurile de alcool în sânge ating zero.

Ingredientul cheie pare să fie „băutul până la intoxicație”; cât ai băut pentru a ajunge la acest nivel este mai puțin important, pentru că depinde de toleranța fiecăruia. De fapt, mai multe studii sugerează că cei care beau puțin sau moderat au risc mai mare de a avea mahmureală decât cei care beau mult de obicei.

Cu toate acestea, există și cercetări aparent contradictorii care arată că la persoanele cu antecedente familiale de alcoolism mahmureală este mai rea. Experții de la Harvard Health News spun și că unele persoane pot ajunge la probleme cu alcoolul, pentru beau în continuare în încercarea de a ameliora simptomele mahmurelii.

Vezi și: Ciocolata neagră, tratament pentru creier. Bilic: Este mai degrabă medicament, decât aliment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel