Pediculoză, mai puține cazuri la preșcolarii și elevii din Olt

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Numărul copiilor de la şcoli şi grădiniţe din județul Olt, depistaţi cu pediculoză la triajul epidemiolog din septembrie este mai mic anul acesta faţă de anii anteriori.

Pediculoză, Olt. Numărul copiilor de la şcoli şi grădiniţe depistaţi cu pediculoză la triajul epidemiolog din luna septembrie este mai mic anul acesta faţă de anii anteriori, la fel ca şi al celor cu micoze, angine ori alte boli infecţioase, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Olt citat de Agerpres.

Apariţia pediculozei, infestaţia cu păduchi, este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală. Iar în urma măsurilor luate pentru rezolvarea cazurilor de pediculoză, la şapte zile de la primul control, cadrele medicale au observat că doar patru erau încă în evidenţe, urmând a fi rezolvate ulterior. 
La triajul epidemiologic efectuat în luna septembrie anul acesta, după începerea anului şcolar, au fost depistate 106 cazuri de pediculoză, 67 cazuri de angine (inflamaţii la nivelul faringelui), 8 de cazuri de micoze şi 9 cazuri de alte boli infecţioase.

Personalul medical a examinat peste 48.500 de copii, preşcolari şi elevi din clasele primare şi de gimnaziu. Conform sursei citate, la triajul epidemiologic din septembrie 2018 au fost depistaţi 126 de copii cu pediculoză, la cel din 2017 - 137 de copii, iar la cel din anul 2016 - 180 de copii cu pediculoză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel