Pensionare: cum să-ți menții forma fizică după 60 de ani

Angela Sabău |
Data publicării:
Grădinărit, bătrâni    Foto: Anna Shvets, de la Pexels
Grădinărit, bătrâni Foto: Anna Shvets, de la Pexels

Iată câteva recomandări pentru a te menține în formă și după vârsta pensionării.

După pensionare, acum ai în sfârșit timpul pentru tine pe care îl petreceai anterior la serviciu. Este o idee bună să-l folosești pentru a obține nivelul recomandat de activitate fizică pentru a reduce riscurile pentru sănătate și pentru a te menține în formă. Oricine vrea să-și mențină corpul într-o formă bună pentru a se bucura de anii de pensionare.

Iată câteva recomandări pentru a te menține în formă după 60 de ani.

Mănâncă alimente sănătoase

Mâncatul sănătos susține sănătatea mentală și fizică. Pe măsură ce îmbătrânim, avem nevoie de o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a ne stabiliza nivelul de energie și pentru a ne întări sistemul imunitar. O dietă sănătoasă pentru adulții în vârstă se concentrează pe alimente integrale, puțin procesate, cum ar fi fructe și legume proaspete, cereale integrale, carne slabă, proteine ​​și lactate. Este important să facem din alegerile alimentare sănătoase un obicei.

Obișnuiește-te să faci exerciții fizice regulat

Nu ești niciodată prea bătrân pentru a face mișcare. Vârsta accelerează pierderea masei musculare și osoase. Alege ceva care îți place și fă mișcare cu regularitate. Exercițiile precum mersul pe jos, înotul sau dansul îți pot oferi mai multă energie și te pot ajuta să îți menții mintea ascuțită. De asemenea, exercițiile de yoga te pot ajuta să devii flexibil.

Stimulează-ți creierul

Memoria și alte schimbări cognitive pot fi frustrante în timp ce îmbătrânești. Dar există modalități de a-ți menține creierul activ. Citește, face puzzle-uri, urmărește un nou hobby sau învață o nouă abilitate. Dacă îți place să îngrijești o grădină, transformă-o într-un antrenament pentru mobilitate.

Socializează

Cluburile de carte, cluburile de scris, cluburile de jocuri, dansurile și alte adunări sociale sunt modalități excelente de a cunoaște oameni noi. Nu numai că îți permite să întâlnești oameni noi și să îți completezi pensionarea cu experiențe noi, dar te ajută și să îți îmbunătățești calitatea vieții.

Reduce consumul de alcool

Consumul de alcool pe măsură ce îmbătrânim este obișnuit, dar poate prezenta noi riscuri. Poate duce la un risc crescut de cădere, cancer, boli hepatice și chiar mortalitate timpurie. Deși moderația este acceptabilă, consumul intens nu ar trebui să fie un criteriu.

Animalele de companie te ajută să te menții în formă

Un animal de companie, în special un câine, te va ajuta să te menții în formă și sănătos în timpul pensionării. Vei ieși din casă pentru a-ți duce animalul de companie la plimbare, ceea ce în cele din urmă te va ajuta să te menții activ. Animalele de companie oferă, de asemenea, sprijin social și securitate, care devine un factor important în această vârstă.

Trebuie să acordăm întotdeauna prioritate sănătății. A rămâne activ după pensionare poate fi dificil, totuși, dacă ești pregătit pentru asta, tranziția poate fi destul de ușoară și poate duce la o viață sănătoasă.

Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel