Pepenele roșu: cum îţi dai seama dacă a fost injectat sau nu: testul pe care îl poți face doar după ce l-ai cumpărat

Angela Sabău / 21 aug 2021 / 09:34
Pepene roșu  Sursa foto: Facebook
Pepene roșu Sursa foto: Facebook

Pepenele roșu este un fruct delicios, însă este o întreagă aventură să alegi unul potrivit, care să fie suficient de copt și să nu fi fost crescut cu chimicale sau, mai rău, să nu fi fost injectat cu coloranți.

E sezonul pepenilor și, mai ales când e foarte cald, o felie de pepene roșu sau galben poate fi exact ce avem nevoie pentru a ne hidrata și a ne căpăta energia necesară. Dar pe lângă riscul de a alege un pepene care nu e copt suficient sau a fost injectat să crească mai repede, mai există riscul să alegem un pepene care a fost injectat cu coloranți, pentru a-i da culoarea roșu-roz, atunci când este încercat.

Din păcate, dacă „testele” pentru a afla cât de copt este le putem face înainte de a-l cumpăra, testul pentru coloranți nu se poate face decât după ce l-ai cumpărat.

Testul e foarte simplu, se taie o bucățică din miezul fructului și se pune într-un pahar (de preferință transparent) cu apă, care a fost amestecată cu o lingură de oțet.

Dacă apa din pahar se colorează repede, înseamnă că pepenele a fost injectat cu coloranți. Dacă apa nu-și schimbă culoarea sau se tulbură puțin, înseamnă că nu conține coloranți chimici, potrivit impact.ro.

De asemenea, după ce a fost tăiat, se pot observa semințele. Dacă acestea sunt negre și doar câteva au mai rămas albe, înseamnă că fructul a fost copt natural. Dacă, însă, sunt foarte multe semințe albe, iar în mijlocul miezului sunt fisuri, înseamnă că s-au folosit substanțe chimice pentru a grăbi coacerea pepenelui.

Cum alegi un pepene bun

Iată câteva indicii pentru a alege un pepene bun, potrivit cumsa.ro:

Coaja trebuie să fie tare, fermă, verde, dar nu foarte intens și mată

Codița nu trebuie să fie uscată, dar dacă este foarte uscată înseamnă că stă în depozit cam de mult

Atunci când este strâns cu mâinile, coaja trebuie să pârâie

Pepenele copt are o pată galbenă, nu albă. Este partea care a fost ascunsă de soare. Pata este albă la început, iar când fructul a ajuns la maturitate,a ceasta se îngălbenește

Sunetul din interior când îl bați cu degetul trebuie s sune „a gol”

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy