Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Alimentele pe care le consumi zilnic pot ajuta la ameliorarea mâncărimilor. Iată care sunt acelea.
Potrivit Clinicii Mayo, foarte multe afecțiuni pot provoca mâncărimi. Fie că este vorba de o erupție cutanată, cauzată de dermatită sau de o problemă de sănătate, cum ar fi insuficiența renală.
Vestea bună este că aceste mâncărimi pot fi ameliorate și prin dietă. Consumul de alimente bogate în vitamine E, C și A vă poate suprima de fapt nevoia de a te scărpina
Alimente bogate în vitamina E
Vitamina E conține proprietăți antioxidante, ajutând la protejarea pielii de radicalii liberi. Aceste substanțe instabile se formează atunci când corpul transformă în mod natural carbohidrații în energie. Deși vitamina E ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi și poate îmbunătăți și procesul de îmbătrânire, care poate face ca pielea să se simtă fragilă, să prezinte mâncărimi și uscaciune, potrivit unui număr din 2009 al revistei „Natural Health”. Deoarece această vitamină îmbunătățește circulația sângelui, ajută la crearea de noi celule ale pielii. Pentru a vă stimula aportul de vitamina E, mâncați alimente precum porumb, germeni de grâu, nuci, semințe, spanac și măsline, potrivit MedlinePlus.
Alimente bogate în vitamina C
Potrivit Universității din Maryland Medical Center, o deficiență de vitamina C este asociată cu pielea uscată, aspră și solzoasă, care poate prezenta mâncărime și inflamație. Vitamina C ajută organismul să producă o proteină numită colagen, folosită la fabricarea pielii și a țesutului cicatricial. În plus, vă ajută să vă reduceți expunerea la razele solare, protejându-vă astfel pielea. Surse dietetice bune de vitamina C includ ardei verzi, portocale, grapefruit, kiwi, varză și broccoli.
Alimente bogate în vitamina A
Vitamina A este implicată în creșterea și dezvoltarea pielii, sporind producția de sebum, care ajută la prevenirea mâncărimii pielii, păstrând-o curată și proaspătă, potrivit revistei „Natural Health”. În plus, vitamina A reduce aspectul ridurilor și al liniilor fine. Conform unui studiu publicat de MedlinePlus, alimentele bogate în vitamina A includ cartofii dulci, cantalupul, laptele, ouăle și ficatul.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.