Pleci cu maşina? Medicamentele pe care nu trebuie să le iei dacă eşti la volan

Rodica Mitu |
Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

Dacă ești șofer, trebuie să ştii că există anumite medicamente pe care ar trebui să le eviţi atunci când ești la volan.

Din cauza efectelor complexe pe care le au asupra organismului, medicamentele trebuie administrate cu grijă, mai ales atunci când conduceți maşina.

Există anumite tipuri de medicamente care înrăutățesc vederea la volan și care sunt contraindicate dacă vreți să conduceți mașina. Printre acestea se numără antidepresivele. De menționat că acestea pot provoca o dilatare mare a pupilei și pot duce la o vedere încețoșată. În aceeași categorie intră și antialergicele sau antipsihoticele, transmite 20min.es.

 

Citește, în continuare, pe DC Medical - Singura situație în care dușul poate fi periculos pentru sănătate

 

Nu doar sedentarismul, obezitatea și lipsa hidratării fac rău picioarelor, ci și dușurile fierbinți, a avertizat medicul Sorin Băilă, într-un interviu acordat DC Medical și DC News.

„Sunt unele comportamente mai puțin sănătoase, cum ar fi preferința de a face dușuri fierbinți sau a merge la saună. Aceste lucruri afectează sănătatea pentru că se produce vasodilatația. Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare”, a declarat dr Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară „CC Iliescu” din București, șeful secției de CHIRURGIE VASCULARĂ, doctor în științe medicale.

„Obezitatea este un factor de risc pentru varice. Am văzut pacienți cu insuficiență venoasă cronică severă până în stadiul final de ulcer de gambă, ulcere impresionante, voluminoase de gambă. Prin scanarea morfologică și funcțională a sistemului venos, venele erau perfect normale. Obezitatea este una dintre marile probleme de sănătate - vorbim despre o mare problemă pentru boala venoasă cronică, pentru boala varicoasă, dar și o mare problemă pentru boala cardiovasculară”, a mai declarat, în cadrul interviului de la DC Medical și DC News, specialistul Sorin Băilă.

 

 

Vezi și: Cele mai bune alimente dacă ai colesterolul ridicat: trei rețete gustoase, pe care le poți mânca în voie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel