Posibil medicament pentru COVID-19, gata până la vară

Adisa Codruț / 24 Martie 2020 / 11:47
Medicament
Medicament

Un posibil tratament pentru cele mai severe simptome cauzate de COVID-19 ar fi disponibil până în vară. FDA a aprobat teste clinice în acest sens.

Medicament, COVID-19. O companie farma din SUA a primit verde de la Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) să înceapă testele clinice la un medicament care ar trata cele mai severe simptome respiratorii cauzate de COVID-19.

Reprezentanții FDA speră că Actemra, aprobat pentru fi utilizat în SUA în tratarea artritei reumatoide, ar ameliora inflamaţiile de care suferă bolnavii cu coronavirus. Același medicament a fost inclus de chinezi în ghidul de tratament pentru pacienţii cu forme severe de COVID-19.

”În unele forme de pneumonie virală, pneumonia se declanşează nu doar pentru că virusul e prezent, ci pentru că răspunsul inflamator este exacerbat”, a declarat directorul companiei farmaceutice care a primit verde pentru a începe testele clinice, Levi Garraway, potrivit Agerpres. Unii specialiști chinezi au susținut că medicamentul intrat în teste în State ar funcționa împotriva COVID-19 şi au sesizat rezultate încurajatoare. Rezultate promițătoare au observat și medici din Italia, a mai precizat Levi Garraway.

Președintele SUA a cerut public celor de la FDA să grăbească procedura de aprobare a medicamentelor. În schimb, medici din grupul operativ de la Casa Albă au îndemnat la precauţie în declarații pentru a nu oferi ”speranţe false” oamenilor.

Conform sursei citate, FDA a aprobat recent teste și pentru Remdesivir, medicament care se află în faza de testare în China, şi a aprobat o combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicina pentru uzul compasional - o sintagmă utilizată de medici atunci când solicită utilizarea unui medicament neaprobat destinat pacienţilor în stare critică.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy