Urmărește dezbaterea live

Posibil medicament pentru COVID-19, gata până la vară

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicament
Medicament

Un posibil tratament pentru cele mai severe simptome cauzate de COVID-19 ar fi disponibil până în vară. FDA a aprobat teste clinice în acest sens.

Medicament, COVID-19. O companie farma din SUA a primit verde de la Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) să înceapă testele clinice la un medicament care ar trata cele mai severe simptome respiratorii cauzate de COVID-19.

Reprezentanții FDA speră că Actemra, aprobat pentru fi utilizat în SUA în tratarea artritei reumatoide, ar ameliora inflamaţiile de care suferă bolnavii cu coronavirus. Același medicament a fost inclus de chinezi în ghidul de tratament pentru pacienţii cu forme severe de COVID-19.

”În unele forme de pneumonie virală, pneumonia se declanşează nu doar pentru că virusul e prezent, ci pentru că răspunsul inflamator este exacerbat”, a declarat directorul companiei farmaceutice care a primit verde pentru a începe testele clinice, Levi Garraway, potrivit Agerpres. Unii specialiști chinezi au susținut că medicamentul intrat în teste în State ar funcționa împotriva COVID-19 şi au sesizat rezultate încurajatoare. Rezultate promițătoare au observat și medici din Italia, a mai precizat Levi Garraway.

Președintele SUA a cerut public celor de la FDA să grăbească procedura de aprobare a medicamentelor. În schimb, medici din grupul operativ de la Casa Albă au îndemnat la precauţie în declarații pentru a nu oferi ”speranţe false” oamenilor.

Conform sursei citate, FDA a aprobat recent teste și pentru Remdesivir, medicament care se află în faza de testare în China, şi a aprobat o combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicina pentru uzul compasional - o sintagmă utilizată de medici atunci când solicită utilizarea unui medicament neaprobat destinat pacienţilor în stare critică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel