Prelungirea stării de alertă. Care este principala modificare adusă de CNSU

Adisa Codruț / 07 iul 2021 / 20:13
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de miercuri, 7 iulie 2021, Hotărârea nr 44 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național.

Reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri, 7 iulie, o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru alte 30 de zile. Decizia va intra în vigoare din 12 iulie.

Principala modificare față de măsurile aflate în vigoare vizează creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire și control a răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2, arată DC News.

Hotărârea CNSU:

”Art.1 - Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021.

Art.2 - Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 12.07.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 - Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Art.4 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy