Premieră. Student în delegația României la Adunarea Mondială a Sănătății

Adisa Codruț |
Data publicării:
Studentul Teodor Blidaru  FOTO: Facebook Teodor Blidaru
Studentul Teodor Blidaru FOTO: Facebook Teodor Blidaru

Un student la Medicină face parte, pentru prima dată, din delegaţia României la cea de-a 72-a Sesiune a Adunării Mondiale a Sănătăţii.

Premieră, student. Teodor Blidaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, este studentul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" inclus, pentru prima dată, în delegaţia României la Adunarea Mondială a Sănătăţii, anunță Agerpres, citând un comunicat.

Geneva găzduiește, între 20 și 28 mai, a 72-a Sesiune a Adunării Mondiale a Sănătăţii, la care participă delegaţiile celor 194 de state membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Din delegaţia României mai fac parte reprezentanţii Ministerului Sănătăţii - secretarul de stat Cristian Grasu şi consilierul onorific al ministrului Alexandru Rafila, membru în Consiliul Executiv al OMS -, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila, şi ambasadorul Adrian Vieriţa, şeful reprezentanţei României la Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva.

Reprezentanţii României vor prezenta în plen şi în comitetele specializate poziţiile comune negociate în cadrul grupului ţărilor UE asupra unor teme precum: accesul universal la servicii de sănătate, accesul la medicamente şi vaccinuri, rezistenţa la antimicrobiene, controlul tuberculozei, reducerea impactului bolilor netransmisibile (cardiovasculare, pulmonare, cancer şi diabet), sănătatea, mediul şi schimbările climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel