Prima menstruație apare din ce în ce mai devreme. Explicațiile dr Gianina Brașoveanu

Florina Pop / 08 iun 2021 / 17:19
EXCLUSIV
Femeie care se uită în oglindă  FOTO: Pixabay
Femeie care se uită în oglindă FOTO: Pixabay

Medicul Gianina Brașoveanu a explicat la emisiunea DC Medical, Dicționar Medical, ce este menstruația și de ce apare ea mai nou la vârsta de 9-10 ani.

Gianina Brașoveanu, medic primar în Obstetrică-Ginecologie, a explicat marți, 8 iunie, la emisiunea DICȚIONAR MEDICAL, ce este menstruația, când și de ce apare ea, dar și când avem o problemă medicală pentru care trebuie să mergem la doctor.

”Menstruația este un fapt ciclic care ar trebui să se producă în fiecare lună. În ultimul timp, prima menstruație apare din ce în ce mai devreme, asta din cauza factorilor economici, a alimentației care e cu foarte mulți hormoni de creștere. Noi putem să mâncăm mere și când nu sunt mere. Pui - în loc să crească în 3-6 luni, ei cresc în trei zile ca Făt-Frumos. Și atunci, toate acestea au impact asupra primei menstruații. La 9-10 ani, ca număr de mijloc 10-11 ani, apare prima menstruație”, spune dr Gianina Brașoveanu.

Potrivit acesteia, menstruația apare din cauza unor hormoni pe care femeia îi are și care duc la producerea unei mucoase în interiorul uterului.

”Mucoasa e ca o structură care se poate rupe foarte ușor. Ea crește de la 1-2 mm până ajunge la 12-14 mm, iar atunci există un factor declanșator, hormonal, din hipotalamus care zice: gata, ai crescut destul! acum trebuie să pleci” Și atunci apare menstruația. Datorită unor hormoni care există în organismul nostru, în sânge, se produce mucoasa mai mult în interior, iar când ajunge la o anumită dimensiune, aceasta trebuie să iasă”, detaliază dr Gianina Brașoveanu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy