Primele lucruri de făcut dimineața pentru a pierde în greutate. Secretul care crește motivația

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
metode slabit foto:freepik
metode slabit foto:freepik

Ce obiceiuri te pot ajuta să îți îmbunătățești stilul de viață și ce anume îți crește motivația de a începe procesul pierderii în greutate.

Indiferent care sunt obiectivele tale de pierdere în greutate, uneori, pierderea în greutate poate părea imposibilă. Cu toate acestea, renunțarea la câteva kilograme nu trebuie să implice o revoluție completă a dietei și stilului tău de viață actual.

Vezi și: Cum putem distinge simptomele unei alergii de cele ale unei infecții respiratorii. Simptomul care nu se regăsește în alergii. Dr. Cristian Oancea: Se pot confunda

De fapt, să faci mici schimbări în rutina ta de dimineață te poate ajuta să slăbești și să menții greutatea pierdută.

Un mic dejun bogat în proteine

Există un motiv întemeiat pentru care micul dejun este considerat, deseori, cea mai importantă masă a zilei. Ceea ce mănânci la micul dejun poate stabili cursul întregii tale zile. Acesta determină dacă te vei simți sătul și satisfăcut până la prânz.

Bea multă apă

Începerea dimineții cu un pahar de apă este o modalitate ușoară de a îmbunătăți procesul de pierdere în greutate. Apa poate ajuta la creșterea consumului energetic sau numărul de calorii pe care corpul tău le arde, timp de cel puțin 60 de minute. Într-un studiu mic, consumul a 500 ml de apă a dus la o creștere a ratei metabolice cu 30%, în medie. Un alt studiu a arătat că femeile supraponderale care și-au crescut aportul de apă la peste 1 litru pe zi au pierdut în medie 2 kg în plus într-un an, fără a face alte schimbări în dieta sau rutina lor de exerciții.

Cântărește-te

Cântărește-te în fiecare dimineață. Poate fi o metodă eficientă pentru a crește motivația și pentru a îmbunătăți autocontrolul. Mai multe studii au asociat cântăritul zilnic cu o pierdere în greutate mai mare.

Pentru cele mai bune rezultate, cântărește-te imediat după ce te-ai trezit, după ce ai folosit toaleta și înainte de a mânca sau bea ceva.

Lumină naturală

Expunerea la soare este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a-ți satisface nevoile de vitamina D. Unele studii au arătat că îndeplinirea cerințelor tale de vitamina D poate ajuta la pierderea în greutate și chiar la prevenirea îngrășării.

Începe-ți ziua cu exerciții fizice

Făcând puțină activitate fizică de la bun început în fiecare dimineață, poate ajuta la stimularea pierderii în greutate.

Vezi și: Afecțiunile care duc la insuficiență respiratorie. Dr. Cristian Oancea: Mare atenție!

Făcând câteva mici schimbări în obiceiurile tale de dimineață poate fi o modalitate ușoară și eficientă de a amplifica pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel