Primul vaccin împotriva coronavirusului, testat cu succes în China

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Primul vaccin împotriva coronavirusului a fost testat cu succes în China. Primii voluntari au depășit cele 14 zile de carantină după ce au primit doza.

Primul grup de voluntari chinezi care au primit potențiale vaccinări împotriva coronavirusului sunt sănătoși după cele 14 zile de carantină.

Paisprezece persoane s-au întors acasă, ieri, după ce au participat la primul studiu clinic pentru posibilul vaccin la Wuhan. Un număr de 18 din cei 108 participanți și-au încheiat observația medicală începând de joi.

Echipa de cercetare va monitoriza toți voluntarii încă șase luni și va lua probe de sânge pentru a examina anticorpii.

Oamenii de știință au spus că intenționează să efectueze studii suplimentare în străinătate, dacă se dovedește că vaccinul este eficient și sigur.

Pe 17 martie, China a lansat studiile clinice pentru primul său potențial vaccin contra coronavirusului, care este dezvoltat de Chen Wei, principalul expert militar în război din țară și echipa ei.

Un total de 108 adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, s-au oferit voluntari pentru a primi vaccinările. Aceștia au fost împărțiți în trei grupuri și au fost injectați cu cantități diferite de vaccin, relatează presa chineză.

Candidații au fost izolați la Centrul de sănătate al serviciului special Wuhan pentru a-și monitoriza starea. Vor termina observația medicală în zile diferite, în funcție de momentul în care au fost injectați, potrivit presei.

„Sănătatea mea a fost absolut bună în această perioadă. Nu mă simt rău, nu am dureri nicăieri”, a spus un participant la Pear Video când a părăsit instalația ieri.

„A fost o ușoară durere în care am fost injectat pentru câteva zile inițiale.

„Mă simt foarte încrezător despre vaccin”, a adăugat el. „Cred că va fi prezentat publicului în curând.”

Cercetătorii au spus că vor extinde testele de vaccin la nivel internațional dacă primul studiu ar continua fără probleme.

„Dacă rezultatele inițiale dovedesc că vaccinul este sigur și produce efecte [dorite], vom continua să-i testăm eficacitatea peste hotare prin cooperarea internațională, dacă epidemia globală va continua să se răspândească”, a spus Chen Wei în presă.

Rezultatele studiului clinic vor fi publicate în aprilie, potrivit China Daily.

Vaccinul recombinant pentru coronavirusul nou a fost dezvoltat cu succes după mai mult de o lună de cercetare, inclusiv studiul vaccinurilor pentru Ebola.

Chen, de asemenea un lider de specialitate în vaccinurile de inginerie genetică din China, a dezvoltat un spray medical în timpul focarului SARS în 2003. Produsul a împiedicat aproximativ 14.000 de lucrători medicali să contracteze virusul, a declarat un alt raport al statului.

De asemenea, este cunoscută în țară drept „terminatorul Ebola” pentru că a condus o echipă pentru a crea un vaccin împotriva bolii fatale.

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel