Produsul care duce la apariția ridurilor. Alina Șchiopescu: Nu așa se folosește. Nu recomand

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
fondul de ten - FOTO: Freepik@khosrork
fondul de ten - FOTO: Freepik@khosrork

Un produs cosmetic folosit zilnic favorizează apariția prematură a ridurilor. Este unul din principalii factori care contribuie la îmbătrânirea prematură a tenului.

Acest produs cosmetic favorizează apariția ridurilor. Expunerea zilnică la acest produs cosmetic poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii, avertizează experții. Utilizarea frecventă a unui produs cosmetic poate avea efecte neașteptate asupra pielii, promovând apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire prematură.

În lumea plină de produse cosmetice, găsirea celui potrivit pentru pielea ta poate fi o provocare. Cu toate acestea, experții în frumusețe avertizează acum că unele produse, aparent inofensive, ar putea avea efecte adverse neașteptate asupra sănătății pielii.

Vezi și: Cum știi că ai mâncat DDT. Ciuhodaru arată primele semne: De cancer și de intoxicația din apă și mâncare nu te poți feri

Care este produsul cosmetic care favorizează apariția ridurilor

Acest produs cosmetic poate favoriza apariția ridurilor și poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii. Această constatare alarmantă vine în contextul în care mulți consumatori se bazează pe produse cosmetice pentru a-și menține aspectul tânăr și sănătos al pielii.

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a vorbit în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la DC MEDICAL, Spectacola și DC News despre îmbătrânirea prematură a pielii.

"Trebuie să aplicăm o bază de machiaj hidratantă, tenul să fie foarte bine hidratat. Dacă avem un fond de ten necorespunzător, pacientele cumpără tot felul de produse care acoperă tot, acoperă porii, imperfecțiunile, punctele negre, și coșurile. Nu asta trebuie să facem. Trebuie să vină la tratamentele de curățare, trebuie să ne hidratăm, trebuie să exfoliem și să cumpărăm produse de make-up adecvate tipului de ten. 

Fond de ten - FOTO: Freepik

De aici încep alte probleme. Porii se vor bloca și vor apărea iritațiile, inflamațiile, coșurile și punctele negre. Dacă fondul de ten are conținut de silicon, clar favorizează apariția acneei și porii sunt foarte dilatați. Blochează efectiv porii și acolo se produce inflamația. 

Vezi și: Ingredientul care provoacă AVC. Este utilizat la scară largă. E aproape imposibil de evitat

Nu recomand să folosim pe timpul zilei make-up sau fond de ten care se folosește profesional. Mergem pe varianta de BB, CC, cu acoperire mai lejeră și trebuie să citim indicațiile produsului pentru că de aici pot apărea ridurile, inflamațiile, punctele negre și coșurile. 

Pot apărea riduri de la fondul de ten, dacă nu este potrivit pentru tenul tău, usucă. Dacă usucă tenul, absoarbe apa din țesut și așa se văd ridurile",  a explicat Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la DC MEDICAL, Spectacola și DC News.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel