Profesiile care afectează cel mai mult sănătatea inimii femeilor

Unele profesii sunt de natură să afecteze sănătatea inimii feminine ma mult decât altele, dar care? Un nou studiu și-a propus să răspundă acestei întrebări.

Problemele cardiace sunt o problemă mare de sănătate, în special în rândul persoanelor mai în vârstă.

Și în timp ce cercetătorii știu că mai mulți factori de stil de viață pot crește riscul de boli de inimă - inclusiv o dietă nesănătoasă, lipsa de activitate fizică și fumatul - există un factor de risc care nu primește atâta atenție pe cât poate merită, și anume ocupația unei persoane, notează Medical News Today. 

Studii recente au arătat că este posibil să se coreleze profesia unei persoane cu un risc crescut de boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare.

De exemplu, un studiu pe care cercetătorii l-au efectuat pe un grup de persoane din Japonia a constatat că persoanele aflate în funcții manageriale, indiferent de industrie, se confruntă cu un risc mai mare de boli de inimă

Cu toate acestea, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) notează că doar modul în care factorii de risc profesional pot contribui la probleme cardiace și încurajează cercetarea ulterioară în acest domeniu

În acest an, American Heart Association (AHA) Scientific Sessions - care are loc în Philadelphia, PA, între 16-18 noiembrie - Bede Nriagu și colegii săi de la Universitatea Drexel din Philadelphia vor prezenta cercetări adăugând dovezilor că anumite tipuri de profesii sunt strâns legate de boli de inimă.

În prezentarea lor, cercetătorii vor explica care ocupații prezintă legături cu un risc mai mare de probleme de sănătate la femei.

Asistenții sociali se pot confrunta cu cea mai mare creștere a riscului de boli de inimă.

Cercetătorii au căutat posibile asocieri între starea de sănătate a inimii și ocupații diferite într-o cohortă de peste 65.000 de femei a căror vârstă medie a fost de 63 de ani și care au ajuns deja la menopauză. Echipa a accesat datele acestor participanți prin studiul Inițiativei pentru Sănătate a Femeilor.

Ca parte a cercetării lor, anchetatorii au clasificat participanții în funcție de măsurătorile de sănătate cardiovasculară ale AHA.

Aceste valori analizează factorii de viață, cum ar fi fumatul, greutatea, activitatea fizică și nutriția, plus factorii de risc pentru sănătate, inclusiv colesterolul total, tensiunea arterială și zahărul din sânge. Echipa de cercetare a avut în vedere, de asemenea, 20 dintre cele mai frecvente ocupații dintre participanți.

În total, cercetătorii au remarcat că aproape 13% dintre femeile din cadrul studiului au avut o sănătate cardiovasculară slabă. De asemenea, au gasit o asociere intre locuri de munca specifice si un risc crescut de probleme de sanatate cardiaca la acesti indivizi.

Mai exact, femeile care au efectuat activități sociale aveau 36% mai multe probabilități să aibă probleme de sănătate cardiacă decât cele cu alte ocupații, iar casierii aveau un risc cu 33% mai mare de probleme cardiovasculare.

Asistenții medicali, psihiatrii și asistenții medicali la domiciliu aveau o probabilitate mai mare de a dezvolta probleme cardiace cu până la 16%. Printre aceștia, asistenții medicali, în special, aveau un risc cu 14% mai mare de probleme cardiovasculare.

Cu toate acestea, echipa a găsit o asociere între unele ocupații și un risc mai mic de probleme de sănătate cardiovasculară.

Astfel, brokerii și agenții de vânzări de sex feminin au avut un risc cu 24% mai mic de probleme cardiace decât cei din alte tipuri de muncă, în timp ce asistenții administrativi aveau un risc mai mic cu 11% de probleme cardiovasculare.

"Multe dintre profesiile care au un risc ridicat de boli cardiovasculare au fost furnizorii de servicii medicale, precum asistenții medicali și asistenții care îngrijesc la domiciliu. Acest lucru este surprinzător, deoarece aceste femei sunt probabil mai conștiente de factorii de risc cardiovascular", notează Nriagu.

Cercetătorii susțin că, analizând constatările actuale, medicii ar putea dori să înceapă să ia în considerare ocupațiile pacienților lor atunci când evaluează riscurile de probleme cardiovasculare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel