Progres medical, o nouă abordare a medicamentelor anti-cancer

Cancer
Cancer

Cercetătorii de la Nizhny Novgorod și Ghent au propus noi abordări pentru îmbunătățirea eficacității terapiei cancerului și prevenirea dezvoltării de noi tumori în organism

Comunitatea științifică mondială duce un război dificil și prelungit împotriva cancerului. Noile cercetări în afirmă studiul terapiei morții celulelor imunogene poate extinde aria de aplicare a medicamentelor și pot asigura protecția pacienților împotriva recidivei după terapie, notează Eurekalert.

Tratamentul împotriva cancerului nu înseamnă doar îndepărtarea celulelor tumorale din organism și chimioterapie. Scopul medicilor este de a oferi un scenariu care să împiedice proliferarea celulelor tumorale și să provoace o nouă boală.

De mai mulți ani, oamenii de știință de la Universitatea de Stat Lobachevsky din Nizhny Novgorod și Universitatea din Ghent (Belgia) s-au angajat în cercetări menite să reducă la minimum prejudiciul adus organismului după tratamentul cancerului și au căutat noi abordări pentru tratarea pacienților cu cancer.

Proiectul, susținut de o finanțare din partea fundației științifice rusești și condus de Dmitry Krys'ko, cercetător principal al Institutului de Biologie și Biomedicină al Universității Lobachevsky, profesor la Universitatea Ghent, a dat primele sale rezultate majore.

Potrivit profesorului Dmitry Krys'ko, terapia anti-cancer existentă (chimioterapie, radioterapie și fotodinamică) provoacă daune mari organismului în ansamblu, în timp ce cercetarea echipei sale vizează stimularea morții celulelor imunogene, care nu numai minimizează daunele, dar îmbunătățește, de asemenea, eficacitatea tratamentului prin implicarea resurselor organismului în lupta împotriva cancerului.

"În acest studiu, am testat câteva medicamente pentru terapia anticancer bazată pe tratamentul fotodinamic și am investigat noile proprietăți imunogene ale acestora. Putem spune că nu numai impactul extern va fi utilizat pentru combaterea cancerului, ci și organismul însuși se va implica în lupta prin declanșând reacțiile răspunsului imun adaptativ.

Conceptul de moarte a celulelor imunogene (ICD) include o moarte programată a celulelor canceroase cu eliberarea ulterioară a moleculelor care dau un semnal de pericol pentru sistemul imunitar. Am testat medicamentele care sunt deja utilizate în terapia cancerului și am îmbunătățit acțiunea acestor agenți ", a spus profesorul Krys'ko.

Studiul a folosit o serie de metode și abordări care au fost utilizate în experimente in vitro și in vivo. La laboratoarele Universității Lobachevsky și Universitatea din Gent, cercetătorii au studiat modul în care substanțele se acumulează în celulă, au analizat tipurile de moarte celulară atunci când celulele au fost expuse la fotosensibilizatori și au dezvăluit mecanisme moleculare ale fenomenelor care apar celulelor în procesul morții lor. .

„În acest studiu, am examinat răspunsul la nivel celular al celulelor dendritice (componentele sistemului imunitar) în interacțiunea lor cu celulele canceroase care au fost expuse terapiei fotodinamice (PDT) și a demonstrat că terapia fotodinamică poate activa propriul răspuns imun al organismului", a spus Victoria Turubanova, asistentă de cercetare a Catedrei de genetică generală și medicală la Institutul UNN de Biologie și Biomedicină.

Cercetătorii au examinat aspecte suplimentare ale utilizării medicamentelor existente pentru dezvoltarea de noi protocoale de cancer bazate pe stimularea sistemului imunitar. Astfel de variante de terapie reduc riscul metastazelor și sporesc eficacitatea recuperării pacientului.

Au fost efectuate o serie de experimente pe șoareci de laborator, rezultând o concluzie importantă că vaccinul celular preparat de celulele canceroase moarte protejează șoareceul împotriva cancerului, împiedicând dezvoltarea tumorii în organism.

Pe baza rezultatelor obținute, cercetătorii și-au publicat articolul „Moartea celulelor imunogene indusă de o nouă terapie fotodinamică bazată pe Photosens și Photodithazine" în BMC Journal for ImmunoTherapy of Cancer (cu factorul de impact de 8,67), care descrie noi variante de fotosensibilizatori care produc moartea imunogenă a celulelor canceroase.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel