Protecția dată de vaccinurile anti-COVID. Experți britanici: e posibil ca imunitatea indusă de ser să scadă

Adisa Codruț |
Data publicării:

Experții britanici susțin că protecția pe care o oferă vaccinurile împotriva COVID e foarte probabil să scadă în timp.

Protecţia pe care o oferă vaccinarea împotriva infecţiei cu coronavirus şi a îmbolnăvirii potenţial severe este foarte probabil să scadă în timp, astfel încât campaniile de vaccinare vor continua în următorii ani, au declarat oamenii de ştiinţă grupului de consiliere al guvernului britanic. "Este foarte probabil ca imunitatea indusă de vaccinul faţă de infecţia cu SARS-CoV-2 şi boala potenţial severă (dar probabil într-o măsură mai mică) să scadă în timp", conform unui rezumat al unui document examinat de Grupul de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă al guvernului (SAGE).

"Prin urmare, este probabil că vor exista campanii de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pentru mulţi ani de acum înainte, dar în prezent nu ştim care va fi frecvenţa optimă necesară revaccinării pentru a-i proteja pe cei vulnerabili", au spus oamenii de ştiinţă.

Documentul, intitulat "Cât timp vor continua vaccinurile să protejeze împotriva COVID?", a fost scris de virologi şi epidemiologi proeminenţi de la Imperial College London, Universitatea din Birmingham şi serviciul de sănătate publică din Anglia Public Health England, potrivit Agerpres.

Israelul va începe administrarea celei de-a treia doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, au anunţat joi postul public de radio Kan şi postul Channel 13 TV. 
Conform surselor citate, Ministerul Sănătăţii israelian a informat direcţiile sanitare care au desfăşurat campania de vaccinare că începând de duminică pot fi administrate dozele de consolidare, pentru a combate varianta Delta a coronavirusului.
Potrivit datelor preliminare ale unui studiu anunţate miercuri de Pfizer, o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate ''impulsiona puternic'' protecţia împotriva variantei Delta a coronavirusului SARS-CoV-2. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel