Psilocybin, terapie cu ciuperci în depresia majoră

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat terapiei psilocybin o desemnare Breakthrough Therapy pentru a doua oară într-un an, de această dată, în vederea accelerării încercărilor care testează eficacitatea acesteia în tratarea tulburărilor depresive majore.

În 2018, FDA a acordat statutul de terapie Breakthrough lucrărilor în curs de la COMPASS Pathways care investighează psilocibina, compusul psihoactiv cheie în ciupercile magice, ca terapie pentru depresia rezistentă la tratament. Un proces mare, multi-centru de faza 2, cuprins în SUA, Marea Britanie și Europa, este în curs de testare a unei varietăți de strategii de dozare, notează New Atlas

Această nouă aprobare FDA Breakthrough Therapy se concentrează pe un șapte trepte, faza 2 e ste în curs de desfășurare în prezent în Statele Unite. Coordonat de o organizație de cercetare non-profit numită Institutul Usona, studiul explorează proprietățile antidepresive ale unei singure doze de psilocybin în tratarea pacienților cu tulburări depresive majore.

Denumirea de terapie descoperită de anul trecut a avut ca obiectiv eficacitatea medicamentului pentru depresia rezistentă la tratament (TRD). Această clasificare clinică particulară clasifică pacienții care suferă de MDD care nu au răspuns eficient la cel puțin două tratamente antidepresive farmacologice diferite în timpul unui episod depresiv curent. Se estimează că între 10 și 30 la sută dintre pacienții cu MDD se încadrează în categoria TRD.

Noua aprobare a FDA se concentrează pe cercetările Usona în starea mai largă a MDD, caracterizată prin episoade de depresie severă care durează mai mult de două săptămâni. Sute de milioane de oameni din întreaga lume suferă de aceste tipuri de episoade depresive majore acute în fiecare an.

„Rezultatele studiilor anterioare demonstrează clar potențialul remarcabil al psilocibinei ca tratament la pacienții cu MDD, pe care Usona încearcă acum să le confirme în propriile studii clinice", spune directorul de cercetare clinică și translațională al Usona, Charles Raison. „Datele disponibile sugerează că psilocybina poate oferi o îmbunătățire clinică substanțială față de terapiile existente."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel