Raed Arafat, avertisment: dacă cifrele continuă să crească, s-ar putea...

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Starea de alertă s-ar putea prelungi dacă numărul infectărilor cu COVID-19 continuă să crească, avertizează Raed Arafat.

Raed Arafat atrage din nou atenția că cifrele privind infectările cu noul coronavirus sunt în creștere. El avertizează că s-ar putea prelungi starea de alertă.

„Dacă cifrele rămân aşa sau continuă să crească, este foarte probabil să fie nevoie de prelungirea situaţiei în care suntem, ca să putem gestiona. Sunt ţări care au prelungit până în iulie, până în august. Trebuie să înţelegem un lucru: suntem într-o confruntare cu un virus, într-o bătălie, într-un război cu un virus care va dura şi am zis acest lucru, nu numai eu, au zis toţi experţii, va dura până la aproximativ doi ani. Pentru că asta este durata în care virusului, din datele pe care le au şi epidemiologii, îi poate scădea puterea şi să nu mai aibă efect”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

De asemenea, el a avertizat că urătoarea fază a relaxării s-ar putea amâna. "Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus. Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1. În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco. Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă.

Sunt țări care au pierdut sute de cadre medicale, și noi auzim pe cineva care spune: e o biată gripă. Care e mesajul care se transmite? Că eu, ca medic nu cred in ce fac ceilalți medici, atunci omul ia masca de pe față, nu mai respectă regula de distanțare.

Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei.

Ni se cere creșterea numărului de persoane la întâlniri, să deschidem sălile de spectacole. Întrebarea e care va fi mecanismul dacă și așa cum e acum pare să fie o problemă?

E de înțeles dorința cetățenilor de a-și relua viața normală. (...) Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare.

Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă", a explicat Raed Arafat la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel