Raed Arafat, DECLARAȚIA ZILEI despre riscul de a te infecta de la coletele primite prin FAN COURIER!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
După ce desfaci pachetel aduse de curier trebuie să te speli pe mâini
După ce desfaci pachetel aduse de curier trebuie să te speli pe mâini

După ce 24 de angajați de la firma de curierat FAN COURIER au fot depistați cu coronavirus, secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre pericolul de a te infecta de la pachetele primite și ce trebuie să faci. 

Secretarul de Stat Raed Arafat a vorbit despre riscul de a te infecta cu coronavirus de ma pachete manipulate de curieri infectați, după ce s-a aflat că mai mulți angajați de la Fan Courier sunt pozitivi. 

„Rămâne riscul minimal în aceste situații. Deci nu putem să vorbim despre un risc major sau un risc care să cauzeze îngrijorare la nivelul populației. Deci, riscul prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă și tot pentru că riscul de transmitere în acest sens este minimal. Mai mare riscul este te întâlnești cu cineva, dacă există un schimb de aerosoli, adică să ajungă la tine particulele care le expiră și care sunt de fapt modalitatea de transmitere a virusului. Dar nu prin colete”, a explicat Raed Arafat, la Digi24. 

Dezinfectarea pachetelor de către firmele de curierat sau de către destinatar va fi foarte greu de realizat, așa că cei care primesc pachete trebuie să facă anumite lucruri după ce pun mâna pe ele. 

„Este bine după ce ai manipulat coletul și ai deschis ambalajul, să te speli pe mâini și să te speli bine. Adică să te dezinfectezi tu, ca persoană. Iar ambalajul să fie aruncat. Cred că va fi foarte greu să dezinfecteze coletele și să dezinfecteze plicurile, dar tu, după ce ai manipulat un plic sau orice obiect pe care l-ai primit din afară este foarte bine să te speli după asta pe mâini”, a detaliat Raed Arafat. 

Nici folosirea mănușilor nu e o soluție sigură, pentru că trebuie să știi cum se scot ca să eviți infectarea.

„Mănușile și ele transmit (virusul, n.r.). Și mănușile nu înlocuiesc spălatul pe mâini, că în loc să te speli pe mâini, te vei spelă pe mănuși dacă le porți. Pentru că tot trebuie mănușa dezinfectată și spălată dacă rămâi cu ea în mâini. Deci, problema e că virusul poate să rămână pe mănușă, poate să rămână pe degetele mâinii. Important este să te speli și să te dezinfectezi pe mâini după ce ai atins astfel de obiecte ca să fii foarte singur că n-ai nicio problemă”, a conchis secretarul de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel