Ramona Pavel, fizioterapeut: Cum se corectează postura fără operație, la Interviurile DC Medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Posturografie Computerizata Dinamica cu Multitest Equilibre Foto: SANADOR
Posturografie Computerizata Dinamica cu Multitest Equilibre Foto: SANADOR

Ramona Pavel, fizioterapeut de la Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Clinic Sanador, este invitatul de astăzi al Interviurilor Dc Medical. Ea ne va explica ce este posturologia și cum se corectează deformările de coloană, de mers, ba chiar și răul de mașină, prin mijloace non-chirugicale. Emisiunea va fi difuzată de la ora 11.00, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical.

O postură corectă înseamnă un corp frumos și sănătos, arată Ramona Pavel, fizioterapeut de la Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Clinic Sanador. E important să ne păstrăm corpul drept și fiziologic echilibrat mai ales în ziua de astăzi când orele de sport au devenit un lux și sunt, pentru copii și adulți deopotrivă, o raritate.

Specialistul, care lucrează în același timp în clinica din România, dar și într-una din Franța, vine astăzi la Interviurile DC Medical pentru a explica, în EXCLUSIVITATE, cât de ușor reușim să ne deformăm coloana și mersul, spre exemplu, cum îi cocoșează pe copii ghiozdanele și cum ar trebui ele purtate de fapt, de ce și cum scrisul la calculator sau uitatul obsesiv în telefon ne pot afecta coloana.

Vom vorbi și despre răul de mașină, cum apare acesta în anumite cazuri și, mai ales, cum se poate scăpa ușor de el folosind tehnici care nu presupun tratamente medicamentoase sau chirurgicale.

Ramona Pavel ne va explica cum unele dureri de spate, de cap, de membre și genunchi sunt de fapt rodul unor deviații posturale care pot fi corectate foarte ușor și nu prin operație.

Fizioterapeutul ne va arăta cum funcționează o platformă inventată de un român stabilit în Franța, cu ajutorul căreia pacienții cu probleme de postură pot fi diagnosticați, tratați și, în foarte multe cazuri, vindecați. Este vorba de posturografia computerizată dinamică realizată cu Multitest Equilibre. 

Vom vorbi și despre recuperare în cazul pacienților care au avut afecțiuni neurologice grave, precum un accident vascular cerebral, sau a celor care au probleme de echilibru, spre exemplu.

Emisiunea va fi difuzată de la ora 11.00, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel