Reguli pentru călătoria cu avionul. Ce se pregătesc autoritățile să institue

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Călătoria cu avionul se va face după reguli noi. De la intrarea în aeroport, predarea bagajelor la cală, trecerea frontierei și îmbarcare, totul se modifică:

Adina Vălean, comisar european pe Transporturi, a descris la Antena 3, câteva dintre regulile care se vor aplica la călătoria cu avionul, odată ce cursele vor fi reluate. Deși o dată exact nu poate da, din cauza situației dată de pandemia COVID-19, comisarul a explicat că:

„Mulți mă întreabă când dau drumul la avioane. Nu am un răspuns pentru ea fiindcă cei care trebuie să răspundă sunt autoritățile din fiecare stat membru (...) dar ne-am gândit cum vom călători odată ce destinațiile sunt deschise", a explicat Adina Vălean.

„Principala cerință pe care o avem e purtarea măștii. Sigur, distanțarea fizică e recomandarea principală, dar ea nu se poate obține în toate situațiile, motiv pentru care recomandăm în primul rând purtarea măștii în mijloacele de transport", a spus comisarul european.

Dacă până acum regula era să ajungi la aeroport cu două ore înainte de îmbarcare, s-ar putea ca perioada de timp să fie lungită.

Adina Vălean a arătat că sosirea la aeroport se va face, probabil, și mai devreme; că vor fi utilizate toate mijloacele electronice pentru formele necesare unui zbor: de la cumpărarea biletelor până la check-in, minimizarea contactului la predarea bagajelor, controlul de securitate, îmbarcarea și ridicarea bagajelor. „În avion se recomandă utilizarea măștii și a dezinfectanților pentru mâini", deși, recunoaște comisarul, „nimeni nu poate garanta 100% că nu există vreun risc, dar măcar în raport cu ceilalți te poate proteja cumva".

Pe de altă parte, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat și el pentru aceeași sursă, că pe Aeroportul Otopeni, spre exemplu, „porțile de check-in vor fi deschise cu patru ore înainte de efectuarea zborurilor. Clar că e obligatoriu pentru călători să vină cu mai mult de două ore, cum era până acum obligatoriu să te prezinți la îmbarcare, pentru a putea realiza acele fluxuri și să putem proteja populația. Probabil mai devreme cu trei ore". El a mai subliniat și că reluarea zborurilor nu depinde doar de România ci și de statele destinație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel