Remdesivir, rezultate preliminare încurajatoare în tratarea COVID-19

Adisa Codruț / 22 apr 2020 / 08:56
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Cercetătorii susțin că rezultatele preliminare din două studii clinice pe remdesivir pentru a trata pacienții cu COVID-19 sunt încurajatoare.

Remdesivir, COVID-19. Katherine Perez, un specialist în Farmacie care este unul dintre coordonatorii lucrărilor, a spus că "rezultatele timpurii (n. r. ale studiilor clinice) sunt promițătoare și acest lucru este important acum. O mare parte din ceea ce învățăm despre managementul COVID-19 este centrat în prevenirea deteriorării rapide". Studiile sunt în faza a 3-a – când se evaluează eficacitatea și siguranța medicamentului - , iar de la mijlocul lui martie a intrat în cercetare și Spitalul Methodist din Houston.

Pacienții cu boală moderată primesc fie cinci, fie 10 zile de tratament cu remdesivir, în timp ce cei cu boală severă primesc 10 zile de tratament cu medicamentul. Tratamentul rapid este esențial, a declarat dr. Kevin Grimes, medic cu boli infecțioase și un alt coordonator al cercetărilor. „Dacă este dat suficient de devreme, sperăm că remdesivir interferează cu virusul și blochează capacitatea acestuia de a se reproduce în celulele pacienților. Scopul este ca acesta să se oprească din cascada inflamatorie mortală care duce la insuficiență respiratorie și la necesitatea de a fi intubat și pus pe un ventilator", a spus Grimes într-un comunicat de presă al spitalului din Houston, citat de webmd.

Ce este remdesivir

Remdesivir a fost inițial dezvoltat pentru a trata Ebola cu mai mult de un deceniu în urmă. Se știe că este sigur la oameni. O serie de studii au arătat că oprește SARS (sindromul respirator acut sever) și MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu), "verii" COVID-19.

Și alte studii au sugerat că este eficient împotriva noului coronavirus. Un studiu realizat în China la începutul acestui an a arătat că remdesivir ar putea împiedica replicarea COVID-19 în celulele umane, iar un raport al cazului din New England Journal of Medicine (NEJM) s-a concentrat asupra bărbatului din statul Washington care a fost primul cunoscut COVID din SUA. 19 pacient. El a primit remdesivir, realizat de Gilead Sciences, și starea lui a început să se îmbunătățească în 24 de ore. Primele rezultate ale unuia dintre studiile de utilizare a compasiunii lui Galaad au fost publicate la începutul acestei luni în NEJM.

Studiul a arătat o îmbunătățire clinică la două treimi din pacienții internați pentru COVID-19 severă care au primit antivirale.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy