Replantarea unui braț amputat, operație reușită în Târgu-Mureș

Adisa Codruț |
Data publicării:
Operațiile nu sunt cele mai periculoase
Operațiile nu sunt cele mai periculoase

O echipă multidisciplinară de medici din Mureș a reușit o intervenţie de replantare de braţ la un bărbat de 61 de ani. 

O echipă multidisciplinară de medici coordonată de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, a repus la loc brațul unui bărbat de 61 de ani.

Acesta și-l pierduse în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, citat de site-ul amintit, este descrisă intervenția specialiștilor:

„Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD din judeţul Alba, membrul fiind corect conservat. S-au efectuat investigaţii multidisciplinare pentru a se lua corect decizia de replantare sau nu a braţului amputat.

S-a întrunit de urgenţă un consiliu medical cu toate specialităţile medicale implicate în rezolvarea cazului şi s-a luat decizia de replantare a braţului la aproximativ 2 ore după prezentarea în cadrul UPU SMURD. Intervenţia a durat 6 ore şi a fost încheiată cu succes, cu revascularizarea membrului.

În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Secţiei Clinice ATI, este stabil hemodinamic şi respirator. Va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei".

O astfel de intervenție nu s-a realizat pentru prima dată la unitatea medicală amintită. Prima s-a făcut în urmă cu 3 ani, iar pacient era un tânăr de 22 de ani.

Operația de replantare a avut loc duminică, 7 aprilie, și la aceasta au luat parte: Marius Vâlceleanu, medic primar ortoped, Radu Bălău, medic specialist Chirurgie Cardiovasculară, Georgeta Cif, medic specialist Chirurgie Plastică, Bucur Codrin şi Bianca Grigorescu, medici primari ATI, şi medici rezidenţi din specialităţile Chirurgie Plastică şi Chirurgie Cardiovasculară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel