Riscul de accident vascular cerebral, influențat de dietă: ce ar trebui să mănânci pentru a scădea riscul

Angela Sabău / 12 iun 2021 / 23:27
Dieta    FOTO: pexels.com
Dieta FOTO: pexels.com

Riscul de accident vascular cerebral și atac de cord este influențat de dietă. Specialiștii ne spun ce ar trebu să mâncăm cu preponderență, pentru ca acest rosc să fie mai mic.

Dietele pe bază de plante nu numai că țin la distanță bolile de inimă; pot, de asemenea, să ajute la evitarea accidentelor vasculare cerebrale. Însă specialiștii spun că depinde de calitatea dietei.

Un studiu de la Harvard publicat online recent, de revista Neurology, a evaluat datele de sănătate auto-raportate ale a aproximativ 210.000 de bărbați și femei sănătoși care au răspuns periodic la chestionarele de dietă pe parcursul a 25 de ani.

În comparație cu persoanele care au mâncat alimente nesănătoase pe bază de plante (cum ar fi pâine albă, pizza, cartofi și alimente cu adaos de zahăr), persoanele care au consumat alimente sănătoase pe bază de plante (legume cu frunze, cereale integrale și fasole) au avut un risc mai mic cu până la 10% a riscului de accident vascular cerebral, în special a accidentelor vasculare cerebrale ischemice, care, ca și atacurile de cord, sunt cauzate de un blocaj al fluxului sanguin.

O dietă sănătoasă pe bază de plante este doar o parte a abordării de prevenire a unui accident vascular cerebral. Această abordare ar trebui să includă, de asemenea, o mulțime de exerciții aerobice pentru a face inima și plămânii să pompeze sângele în mod sănătos; somn adecvat; reducerea stresului; tensiunea arterială, glicemia și controlul greutății; consum limitat de alcool; și să nu fumeze.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy