Riscul de accident vascular cerebral, influențat de dietă: ce ar trebui să mănânci pentru a scădea riscul

Riscul de accident vascular cerebral și atac de cord este influențat de dietă. Specialiștii ne spun ce ar trebu să mâncăm cu preponderență, pentru ca acest rosc să fie mai...
Dietele pe bază de plante nu numai că țin la distanță bolile de inimă; pot, de asemenea, să ajute la evitarea accidentelor vasculare cerebrale. Însă specialiștii spun că depinde de calitatea dietei.
Un studiu de la Harvard publicat online recent, de revista Neurology, a evaluat datele de sănătate auto-raportate ale a aproximativ 210.000 de bărbați și femei sănătoși care au răspuns periodic la chestionarele de dietă pe parcursul a 25 de ani.
În comparație cu persoanele care au mâncat alimente nesănătoase pe bază de plante (cum ar fi pâine albă, pizza, cartofi și alimente cu adaos de zahăr), persoanele care au consumat alimente sănătoase pe bază de plante (legume cu frunze, cereale integrale și fasole) au avut un risc mai mic cu până la 10% a riscului de accident vascular cerebral, în special a accidentelor vasculare cerebrale ischemice, care, ca și atacurile de cord, sunt cauzate de un blocaj al fluxului sanguin.
O dietă sănătoasă pe bază de plante este doar o parte a abordării de prevenire a unui accident vascular cerebral. Această abordare ar trebui să includă, de asemenea, o mulțime de exerciții aerobice pentru a face inima și plămânii să pompeze sângele în mod sănătos; somn adecvat; reducerea stresului; tensiunea arterială, glicemia și controlul greutății; consum limitat de alcool; și să nu fumeze.
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
-
-
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.