Rolul migrației în declanșarea epidemiilor: “Fiecare persoană este o bombă biologică”

Summitul Mondial al Sănătății de la Berlin, organizat la mijlocul lunii, este un eveniment global, planetar, la care a participat și prof.dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale și președintele Societății de Arsuri a Asociației Chirurgilor Plasticieni din România.

Prof. dr. Dan Mircea Enescu - singurul român prezent la Summit

Așa cum a declarat prof. dr. Dan Mircea Enescu, pentru DC Medical, Summit-ul de la Berlin nu a fost despre medicină, ci despre sănătate.

"Summitul a început și s-a terminat cu un mesaj foarte puternic pentru toată această lume: planul de acțiune global, prezentat chiar de cancelarul german Angela Merkel, Bill Gates."

"Ideea este aceasta: Pământul este într-o mișcare fantastică, migrația și emigrația, care este decisivă, în sensul că, într-un metru pătrat, pot să găsești și un creștin, și un hindus, și un budist. În această clipă există un melanj de credințe care se amestecă într-o unitate foarte mică, de loc, de spațiu, și în care trebuie să rezulte ceva. Și anume acea țară trebuie să-și păstreze particularitățile. Sunt țări foarte atinse de acest fenomen, una dintre ele este chiar Germania."

Modifică această migrație patologiile?

"Normal, sunt incontrolabile. Fiecare persoană este o bombă biologică, după imunizările pe care le-a avut, pe care le-a dobândit. Fiecare țară are anumite boli, anumite scheme de vaccinare în care tu trebuie să te integrezi", este de părere prof. dr. Dan Mircea Enescu.

Ce înseamnă acest plan global?

"Este semnat de cele mai importante personalități implicate în acest fenomen și anume, de asumare: tuberculoză și malarie - directorul executiv, UNICEF, Națiunile Unite pentru femei etc. Iar semnificația lui este următoarea: Acționăm împreună și ne asumăm împreună ceea ce reușim să facem.

În clipa aceasta, diferența între durata de viață între țările unde se trăiește cel mai mult și cele mai puțin este de 31 de ani. Adică este foarte mare.

După anul 2000 s-au petrecut niște lucruri extraordinare. Dintr-o dată s-a simțit nevoia de a controla fenomenul acesta, al bolilor transmisibile, cronice, care macină sănătatea Pământului", a declarat prof. dr. Enescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel