Româncă vaccinată anti-COVID: nu sunt medic, dar o parte din bolile pe care le aveți le am și eu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

O româncă imunizată cu toate cele trei doze de vaccin anti-COVID, Simona Daniela, recomandă oamenilor să discute cu medicul și nu să asculte de ”gura lumii și a Facebook”.

Reprezentanii Ro Vaccinare transmit pe rețelele sociale mesajul unei românce imunizate cu cele trei doze de vaccin anti-COVID, Simona Daniela A., care le  recomandă oamenilor să țină cont și să se informeze din surse autorizate, nu din ”gura lumii” și din ceea ce postează unii pe rețelele sociale.

”Nu sunt medic, dar o parte din bolile pe care le aveți le am și eu, plus altele. Nu sunt medic, așa că singurul sfat pe care pot să vi-l dau este să discutați aceste aspecte cu medicii dumneavoastră (de familie, cardiolog, diabetolog și cine vă mai consultă) și să faceți ce vă învață ei.

Mai pot să vă sfătuiesc să selectați mai mult sursele din care să vă informați, mergeți mai mult pe cele oficiale decât pe gura lumii și a Facebook. Apoi puneți în balanță care risc e mai mare...De vaccinat s-au vaccinat câteva miliarde de oameni. De Covid sunt morți de ordinul milioanelor și mulți au avut tocmai bolile de care suferiți dumneavoastră.

Dacă luați boala, s-ar putea să nu vă fie chiar bine. În plus, dacă vă aduceți aminte, când a început campania, cei care aveau boli cronice precum diabet, cardiovasculare, aveau prioritate la vaccin, tocmai pentru că riscul de a muri dacă făceau boala era foarte ridicat. Repet: discutați cu toți medicii care vă tratează, precum și cu un medic de la centrul de vaccinare.

Eu am făcut trei doze, fără nicio reacție, nici măcar durere la înțepături. La fel au suportat și toți din familia mea, suntem vaccinați toți, între 12 și 96 de ani, cu cel puțin două doze, fără reacții...

M-am uitat pe profilul unora… Văd că distribuiți la greu învățăturile lui madam Ș, vă bucurați de manifestațiile antivaxx... Sincer... Mă îndoiesc că sunteți chiar cu gânduri bune pe aici”, transmite Simona Daniela.

În altă ordine de idei, varianta mutantă Omicron a coronavirusului care a declanșat pandemia COVID-19 are mult mai multe mutații față de varianta Delta, conform unei prime imagini realizate de prestigiosul spital Bambino Gesu din Roma asupra acestei noi variante semnalate miercuri de Africa de Sud și care deja este prezentă în Europa și în alte părți ale lumii. Cercetătorii italieni au precizat că numărul mare de mutații al variantei Omicron „nu înseamnă automat că aceste variații sunt mai periculoase, ci pur și simplu că virusul s-a adaptat din nou speciei umane generând o altă variantă”, așadar „alte studii ne vor spune dacă această adaptare este neutră, mai puțin periculoasă ori mai periculoasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel