Rujeolă, 250 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore în Samoa

Adisa Codruț |
Data publicării:
Rujeola
Rujeola

Alte 6 decese asociate epidemiei de rujeolă din Samoa au fost anunțate. Numărul morților a ajuns la 39.

Rujeolă, cazuri. Guvernul din Samoa a confirmat joi încă şase decese asociate epidemiei de rujeolă, bilanţul victimelor ajungând la 39, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres. Majoritatea persoanelor care au murit, cu excepţia a patru, sunt copii cu vârste sub patru ani, printre aceştia numărându-se şase care au decedat în ultimele 24 de ore.

Ministerul Sănătăţii din Samoa a anunţat că au fost raportate până în prezent 2.936 de cazuri de rujeolă, 250 fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. 190 de pacienţi sunt internaţi în prezent în mai multe unităţi spitaliceşti. Samoa a declarat la jumătatea acestei luni stare de urgenţă, ceea ce a condus la închiderea şcolilor, restricţionarea adunărilor publice şi la o campanie de vaccinare în masă, după mai multe decese asociate unui focar de rujeolă care s-a răspândit în ţara insulară din Pacificul de Sud.

Ţara insulară cu doar 200.000 de locuitori, situată la sud de Ecuator şi la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Noua Zeelandă, a declarat epidemie de rujeolă la sfârşitul lunii octombrie după ce au fost raportate primele decese. Rujeola este o boală deosebit de contagioasă, provocată de un virus care se transmite foarte uşor prin secreţii din nas, gură sau gât răspândite prin contact direct sau prin aer de persoane infectate. Decesul poate surveni la 5-10% dintre cazurile de copii infectaţi din ţările în curs de dezvoltare. În Tonga, la aproximativ 900 kilometri de Samoa, Ministerul Sănătăţii a anunţat luna aceasta izbucnirea unui focar de rujeolă în urma revenirii unei echipe de jucători de rugby din Noua Zeelandă. Samoa Americană, teritoriu al Statelor Unite învecinat cu Samoa, a declarat luna aceasta urgenţă de sănătate publică în urma focarelor de rujeolă din Samoa şi Tonga.

Şi în Republica Democrată Congo o epidemie de rujeolă face ravagii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că peste 5.000 de persoane au murit de rujeolă în această ţară de la începutul anului, de două ori mai mult decât numărul deceselor înregistrate în urma epidemiei de Ebola izbucnite în august 2018 pe acest teritoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel