"Ce ziceți de un salam de biscuiți?
Rețeta e simplă, rapidă și ușor de făcut. Are și un secret: un gust intens de ciocolată.
Ingrediente:
200g biscuiți
120g ciocolată
100g zahăr
50g unt
100ml lapte
20g cacao
esență de rom
apă de trandafiri
Mod de preparare:
1️⃣ Rupe ciocolata în bucățele și topește-o la bain-marie timp de 5 minute.
2️⃣ Peste ciocolata topită, adaugă untul și amestecă până se încorporează. Lasă amestecul să se răcească.
3️⃣ ÎDupă ce s-a topit untul, adaugă zahărul, apa de trandafiri, esența de rom și amestecă bine.
4️⃣ După ce s-au încorporat, adaugă cacao și mixează totul.
5️⃣ Adaugă laptele puțin câte puțin, amestecând. Ia amestecul de pe foc.
6️⃣ După ce ciocolata s-a temperat un pic, adaugă biscuiții rupți cu mâna peste compoziție și amestecă foarte bine.
7️⃣ Toarnă compoziția pe o folie de plastic, rulează strâns și securizează capetele.
8️⃣ Bagă salamul de biscuiți la frigider pentru câteva ore până când se întărește.", a precizat chef Sorin Bontea pe contul său de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News