Sarcină, minore. Medic din Vrancea: Educaţia sexuală, aproape absentă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Numărul minorelor din județul Vrancea care nasc este, în continuare, mare. În ultimii doi ani, 450 de minore au adus pe lume copii.

„Numărul minorelor care dau naştere la copii este în continuare foarte mare, cu patologiile aferente, pentru că ele nu sunt pregătite nici fizic şi nici psihic să aibă grijă de un copil. Cele care fac copii la vârste fragede sunt copii cu copii. Nici ele nu au educaţie, renunţă la şcoală, rămânând la un nivel de pregătire inferior, care nu le permite să asigure un trai bun nici copiilor, nici un trai decent pentru ele, viitorul lor devenind astfel incert. Mulţi copii ajung în plasament", afirmă, pentru Agerpres, medicul ginecolog Ioana Rodica Ifrim, şefa Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean "Sf. Pantelimon" din Focşani.

Aceasta consideră că educaţia sexuală în România este „aproape absentă" în pătura mijlocie și de jos, că unele femei nu cunosc metode de contracenție, iar dacă au auzit de ele nu le folosesc.

Medicul susține că vârsta la care femeile aduc pe lume primul copil e una a extremelor: mame foarte tinere, minore, și mame cu statut economico-social bun, peste 30-40 de ani.

Statisticile Spitalului Judeţean Focşani arată că aproape 450 de mame minore au născut în ultimii doi ani în această unitate medicală. Cea mai tânără mamă din 2018, din Vrancea, a avut 14 ani, în 2017 – 12 ani. În primele două luni ale anului 2019, la unitatea medicală amintită au născut 24 de minore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel