Scăpa de părul gras fără a-l spăla. Secretul pe care puține femei îl știu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scapă de părul gras fără a-l spăla. Foto: Freepick @bairachnyi
Scapă de părul gras fără a-l spăla. Foto: Freepick @bairachnyi

Scapă de părul gras cu câteva trucuri, pe care orice femeie trebuie să le știe. Aceste trucuri te vor salva de fiecare dată.

Părul gras este consecința secreției mari de sebum, cauzată de hiperactivitatea glandelor sebacee. Din fericire, este posibil să depășești această problemă datorită unor trucuri. Un lucru este cert: le poți folosi ușor și rapid în viața de zi cu zi! 

Hipersecreția de sebum poate fi o predispoziție genetică sau poate fi cauza unor tulburări hormonale. Deși este recomandat să consulți un dermatolog, există și alte metode prin care poți scăpa rapid de această problemă.

Buze crăpate și uscate. Cu ce poți să înlocuiești balsamul de buze

Fiecare fir de păr este însoțit de o glandă sebacee care secretă sebum. Cantitatea de sebum poate varia în funcție de schimbarea sezonului, climă sau stres.

Hipersecreția de sebum poate fi o predispoziție genetică la această modificare sau la anumite dezechilibre hormonale. Adesea, acestea încep în perioada pubertății, în adolescență. Dar există mai multe trucuri pentru a scăpa de această problemă.

Pudră de talc: Pune puțină pudră de talc pe rădăcinile firelor de păr și freacă ușor scalpul.

Amidon de porumb și pudră de cacao: Amidonul de porumb va funcționa la fel de bine. Dacă ai părul închis la culoare, amestecă-l cu puțină pudră de cacao fără zahăr și aplică-l pe rădăcini cu mișcări circulare.

Două lingurițe din acest ulei sunt suficiente pentru a opri căderea părului

De ce părul scalpul devine seboreic?

Mai multe cauze stimulează secreția de sebum, care face ca părul să devină uleios la scurt timp după spălare. Iată câteva dintre cele mai comune cauze:

Stresul: atunci când treci prin perioade de stres, glandele sebacee produs mai activ sebum și părul devine gras.

Dieta nesănătoasă: dacă consumi alimente grase precum untul, ciocolata și cârnații, este posibil să observi o creștere a producției de sebum. 

Vitamina C pentru frumusețe și tinerețe: tot ce trebuie să știi despre beneficiile sale

Lipsa vitaminelor: Dacă în organism lipsesc vitaminele B, atunci poate apărea un dezechilibru și crește producția de sebum.

Dezechilibre hormonale: atunci când ai un dezechilibru hormonal, glandele sebacee cresc producția de sebum și dau impresia că ai părul murdar.

Cum să ai grijă de scalpul seboreic?

Dacă problemele sunt hormonale, este necesar să urmezi un tratament pe bază de vitamina A. Persoanele aflate în această situație ar trebui să evite și mările sau balsamul. Le pot folosi, doar pe lungimea firelor de păr, dar niciodată pe scalp. Dacă masca are o compoziție cremoasă, atunci părul va deveni gras mai repede.

O altă problemă cu care se confruntă multe persoane este căderea părului.  Pentru a limita această pierdere, este posibil să folosești ingrediente 100% naturale pentru a stimula creșterea și pentru a întări părul fin și deteriorat.

Există o soluție foarte eficientă pentru a opri căderea părului. În plus, această soluție va reda puterea și strălucirea tuturor tipurilor de păr, datorită numeroaselor sale beneficii.

Vorbim despre uleiul din semințe de dovleac. Dacă suferi de căderea părului și nu ai găsit încă un remediu eficient, încearcă uleiul din semințe de dovleac. Ai nevoie de doar două lingurițe de ulei din semințe de dovleac.

Elimină pleoapele căzute, ridurile și cearcănele. Trucul inventat de femeile din Coreea

Bogat în acizi grași, vitamina E și seleniu, acest ulei împiedică testosteronul să se transforme în dihidrotestosteron DHT, un compus care ucide foliculul de păr și îl face să dispară odată cu vârsta.

Disponibil în magazinele specializate sau farmacii, uleiul de dovleac trebuie aplicat regulat pe scalp, timp de trei luni. De asemenea, acest ulei poate fi combinat cu alte uleiuri esențiale, pentru a pregăti o mască de păr eficientă. Chiar și persoanele care nu au probleme cu o cădere excesivă a părului  pot folosi uleiul din seminție de dovleac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel