ȘCOALĂ, RESTRICȚII: Măștile nu mai sunt necesare în sălile de clasă în Marea Britanie

Dana Lascu |
Data publicării:
Copiii sunt obligați să poarte măști în școli. Foto: Pixabay
Copiii sunt obligați să poarte măști în școli. Foto: Pixabay

ȘCOALĂ, RESTRICȚII: După 17 mai nu vor mai fi necesare în sălile de școală din Anglia, a confirmat premierul Boris Johnson, care a anunțat că anumite restricții vor fi ridicate. 

ȘCOALĂ, RESTRICȚII: Acoperirea feței cu măști a fost recomandată la întoarcerea la școală în martie, în Marea Britanie, dar măștile nu vor mai fi necesare din 17 mai, ca parte a ridicării treptate a unor restricții impuse din cauza pandemiei COVID-19. Au existat îngrijorări că măștile împiedică învățarea și comunicarea.

Însă profesorii au avertizat că decizia de a elimina măștile este „greu de conciliat” cu dovezile privind siguranța.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat, de asemenea, întoarcerea studenților în campusurile universitare din Anglia începând cu 17 mai - deși sondajele sugerează că, în practică, majoritatea studenților s-au întors deja la cursuri, odată cu scăderea incidenței cazurilor de  infectare, datorată campaniei masive de vaccinare a populației, notează BBC

Aproximativ jumătate dintre studenți au studiat online din ianuarie - și vor putea reveni la predarea față în față, deși unele cursuri ar fi putut să nu mai fie predate efectiv până în această etapă a anului universitar.

Relaxarea restricțiilor

Următoarea etapă a relaxării restricțiilor din Anglia, care va fi pusă în aplicare începând cu 17 mai, va însemna că elevii nu vor mai purta măștile în sălile de clasă și în zonele comune ale școlilor.

Departamentul pentru Educație al UK a declarat că „cele mai recente date arată că ratele de infecție continuă să scadă” și faptul că nu trebuie să porți măști ar „îmbunătăți interacțiunea dintre profesori și studenți”.

Geoff Barton, liderul sindicatului profesorilor ASCL, a declarat: „Evident, este mai bine pentru comunicare și învățare să avem copii care nu mai poartă măști de față în sălile de clasă. (...) Orice decizie în acest sens trebuie să urmeze sfaturile științifice și este foarte îngrijorător faptul că decizia guvernului pare să contrazică dovezile publicate. (...) Nu înțelegem de ce guvernul se grăbește în această problemă”.

„Părinții, elevii și personalul vor dori să înțeleagă de ce eliminarea cerinței pentru acoperirea feței în săli de clasă este considerată adecvată atunci când aceeași măsură nu este luată și pentru alte spații închise”, a spus Paul Whiteman, lider al Asociației Naționale a Șefilor de Catedre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel