Secretul neştiut despre ardeii capia

Crişan Andreescu / 07 sep 2018 / 14:18

Ardeii capia au în compoziția lor o serie de vitamine, antioxidanţi, minerale și nutrienţi extrem de benefici în buna funcţionare organismului.

Cea mai bună formă sub care pot fi consumați ardeii capia este cea crudă, în salate sau sub formă de suc proaspăt,  virtuţile lor curative continuând  şi după ce îi murăm sau îi coacem. Sunte în luna septembrie, astfel că o cură  cu ardei este benefică pentru organism.

Principala substanţă activă din ardei se numeşte capsaicină şi dă culoarea legumei. Aceasta este un anticoagulant eficient, care ajută la prevenirea infarctului miocardic şi a atacului cerebral. Toate soiurile de ardei conţin vitamina C în cantităţi mari, ardeiul roşu iute conţinând cu 330% mai multă vitamină C decît o portocală. Ardeiul roşu este mai sănătos decît cel verde, cu o cantitate de vitamine A şi C de două ori mai mare. 

Ardeiul previne cancerul de colon prin conţinutul ridicat de fibre care sporesc viteza de eliminare a toxinelor. Mai conţine şi flavonoide, substanţe fitochimice care reduc inflamaţiile.

Dieta pe bază de ardei recomandă salate bogate în aceste legume şi suc proaspăt, cîte un pahar de 100 ml, de două ori pe zi. E bine ca sucul să fie o combinaţie între ardei morcov, spanac şi măr. Acest preparat este un regenerator sangvin şi un puternic remineralizant. Sucul proaspăt de ardei este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinale. 



Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27