Secretul neştiut despre ardeii capia

Ardeii capia au în compoziția lor o serie de vitamine, antioxidanţi, minerale și nutrienţi extrem de benefici în buna funcţionare organismului.
Cea mai bună formă sub care pot fi consumați ardeii capia este cea crudă, în salate sau sub formă de suc proaspăt, virtuţile lor curative continuând şi după ce îi murăm sau îi coacem. Sunte în luna septembrie, astfel că o cură cu ardei este benefică pentru organism.
Principala substanţă activă din ardei se numeşte capsaicină şi dă culoarea legumei. Aceasta este un anticoagulant eficient, care ajută la prevenirea infarctului miocardic şi a atacului cerebral. Toate soiurile de ardei conţin vitamina C în cantităţi mari, ardeiul roşu iute conţinând cu 330% mai multă vitamină C decît o portocală. Ardeiul roşu este mai sănătos decît cel verde, cu o cantitate de vitamine A şi C de două ori mai mare.
Ardeiul previne cancerul de colon prin conţinutul ridicat de fibre care sporesc viteza de eliminare a toxinelor. Mai conţine şi flavonoide, substanţe fitochimice care reduc inflamaţiile.
Dieta pe bază de ardei recomandă salate bogate în aceste legume şi suc proaspăt, cîte un pahar de 100 ml, de două ori pe zi. E bine ca sucul să fie o combinaţie între ardei morcov, spanac şi măr. Acest preparat este un regenerator sangvin şi un puternic remineralizant. Sucul proaspăt de ardei este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinale.
-
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă17.10.2025, 18:58
-
-
-
Ficatul tău are nevoie de el: ceaiul care îl curăță de grăsime17.10.2025, 17:08
-
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.