Secții de arși, deschise la Iași și Timișoara

Adisa Codruț / 12 sep 2019 / 16:06
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Două secții de arși vor fi deschise în cursul acestei luni la Iași și Timișoara. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Secţiile de arşi de la Timişoara şi Iaşi vor fi funcţionale de la finalul acestei luni, după cum a anunţat, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cu prilejul unui workshop, potrivit agerpres.ro.

Astfel, pe 20 septembrie va fi deschis Centrul de la Timişoara, care are şase paturi de mari arşi. De asemenea, pe 30 septembrie va fi deschis centrul de la Iaşi.

„În 2019, în această lună, pe 20 septembrie va fi deschis Centrul de Arşi cu şase paturi de mari arşi de la Timişoara (...). Pe 30 septembrie, la Iaşi", a precizat ministrul Pintea. 

Cele două centre au fost anunțate încă de la începutul anului, când s-a spus că vor fi deschise până în luna mai. Cu o oarecare întârziere, deschiderea lor a fost anunțată azi, pentru finalul lunii în curs.

Potrivit informațiilor pe care le dădea ministrul Sănătății în ianuarie, în cele două centre existau deja clădirile și sălile pregătite, tot ce a mai trebuit făcut a fost dotarea cu echipamente.

Tot atunci s-a anunțat că alte patru centre vor fi construite de la zero, tot printr-un program al Băncii Mondiale.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy